ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ : Η αντιπολίτευση των Ενεργών Δημοτών στο δήμο Χαλκηδόνος

Η διοικούσα παράταξη στον Δήμο μπορεί προφανώς να αφήνει αναπάντητα ερωτήματα, είτε από αμέλεια, είτε επί σκοπού. Ο ρόλος της αντιπολίτευσης (παρατάξεις, πρόσωπα, ΜΜΕ) όμως, είναι να ασκεί πιέσεις, ώστε η εξουσία να λογοδοτεί συνεχώς.
Γιατί αν δε λογοδοτεί επανειλημμένα, οδηγούμαστε σε ένα σκοτεινό μονοπάτι αποσταθεροποίησης της Δημοκρατίας.
Η εύρυθμη λειτουργία της Δημοκρατίας προϋποθέτει την ύπαρξη ισχυρής, σοβαρής και εποικοδομητικής αντιπολίτευσης.
Μία αντιπολίτευση που ασκείται προφανώς από τις παρατάξεις της, αλλά και από τα ΜΜΕ, μέχρι και τα social media στην σύγχρονη εποχή.
Σε μία κοινωνική κρίση, το ηθικό είναι, η αντιπολίτευση να μην εκμεταλλεύεται την έκρυθμη κατάσταση, ώστε να προβεί σε μία επιθετική και καταγγελτική ρητορική.
Η επιθετική αντιπολίτευση, όμως, από την καθόλου αντιπολίτευση απέχει παρασάγγας.
Στις μέρες του COVID-19 ασκήσαμε μια εποικοδομητική αντιπολίτευση. Και όχι για την κατάσταση της πανδημίας, όπου ορθώς υπήρξε μια πανδημοτική γραμμή αντιμετώπισης, υπογεγραμμένη από τον επιστημονικό ιατρικό κόσμο και ορθώς συστρατευτήκαμε με αυτήν, αλλά υπήρχαν και αφορμές εκμετάλλευσης της κατάστασης από τους διοικούντες.
Η υπόθεση με ΤΑ ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ Δημοτικά Συμβούλια αλλά και τις Οικονομικές Επιτροπές επίσης ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ, όπου πέρασαν θέματα ανάθεσης εκατομμυρίων Eu, για ανάγκες όχι της πανδημίας (ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΟΥΦΑΛΙΩΝ,ΔΑΠΑΝΕΣ ΕΚΧΙΟΝΙΣΜΟΥ, ΠΟΛΥΕΤΕΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΓΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΚΑΥΣΊΜΩΝ), αμέσως εντοπίστηκαν με τις αναφορές μας και τις τοποθετήσεις μας και ορθώσαμε τον αντιπολιτευτικό μας λόγο.
Προφανώς θα γίνονται και πράγματα προς την σωστή κατεύθυνση, αλλά έτσι και αλλιώς τα καλά της, η παράταξη του Δημάρχου, τα προωθεί και κατ’ επέκταση προωθούνται και στα ΜΜΕ.
Το ζητούμενο είναι οι αστοχίες, οι παραλείψεις και οι υπόγειες κινήσεις.
Η διοικούσα παράταξη στον Δήμο μπορεί προφανώς να αφήνει αναπάντητα ερωτήματα, είτε από αμέλεια, είτε επί σκοπού.
Ο ρόλος της αντιπολίτευσης (παρατάξεις, πρόσωπα, ΜΜΕ) όμως, είναι να ασκεί πιέσεις, ώστε η εξουσία να λογοδοτεί συνεχώς. Γιατί αν δε λογοδοτεί επανειλημμένα, οδηγούμαστε σε ένα σκοτεινό μονοπάτι αποσταθεροποίησης της Δημοκρατίας.
Ο Βρετανός φιλόσοφος Χέρμπερτ Σπένσερ έχει πει ότι κάθε κυβέρνηση είναι ανήθικη.
Οπότε μην έχετε αυταπάτες. Η διοικούσα παράταξη στον Δήμο πρέπει να δίνει διαρκώς απαντήσεις. …..Φαίνεται να ακολουθεί σήμερα το δόγμα πως η ΣΙΩΠΗ είναι χρυσός….
Έχουμε κάνει ερωτήσεις και ακόμα περιμένουμε απαντήσεις.
Η επιτροπή διαφάνειας που θεσμοθετήσαμε πρέπει άμεσα να συγκληθεί.
Αυτήν την εποικοδομητική κριτική εμείς, έχουμε χρέος να ασκούμε.
Και αυτό κάνουμε, το οφείλουμε στους Δημότες μας, στον εαυτό μας, στα παιδιά μας στην κοινωνία.
Είναι το δικό μας χρέος, το θεσμικό μας καθήκον.

Μηντζαρίδης Μηνάς
ΔΣ Δήμου Χαλκηδόνος
Επικεφαλής των Ενεργών Δημοτών.