ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ : Δημότης – online

Μια ματιά σε όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας.

 
Καλημέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους.
Ας ξεκινήσουμε σήμερα από αυτό που είχαμε προγραμματίσει να αναφερθούμε εδώ και 2-3 εβδομάδες,  στην παρουσίαση δηλαδή της εικόνας που έχουν δώσει μέχρι στιγμής οι Πρόεδροι στις Κοινότητες μας. Ότι σας μεταφέρουμε βασίζεται κυρίως στην πληροφόρηση που παίρνουμε από παλιές πολιτικές «καραβάνες» στα χωριά μας. Ας πάμε πρώτα στην top κατηγορία, αυτούς δηλαδή που με τη δουλειά τους έχουν δείξει καλά δείγματα.
Εδώ βρίσκονται οι πρόεδροι  της Χαλκηδόνας κ. Μπαλτατζής, του Αγ. Αθανασίου κ. Γανιτίδης, του Βαθυλάκου κ. Νικόπουλος , του Αδένδρου κ. Νύχτας, της Αγχιάλου κ. Συριανός, του Βαλτοχωρίου κ. Μίγκας και της Ελεούσας κ. Κεραμάρης. Οι παραπάνω πρόεδροι με τη δουλειά τους και την προσωπική τους παρουσία ως σήμερα κατάφεραν να καλύψουν αρκετές από τις «τρύπες» που εμφανίζει η νέα διοίκηση. Να τα δούμε και λίγο πιο συγκεκριμένα.
Χαλκηδόνα – Σούλης Μπαλτατζής. Την ξέρει καλά τη δουλειά ο Σούλης. Παλιά καραβάνα και αυτός. Δουλευταράς, έχει φτιάξει μια καλή διοικητική ομάδα και η καλή εικόνα στη Χαλκηδόνα φέρνει τη δική του σφραγίδα. Πολλοί λένε μάλιστα ότι έπρεπε να ήταν αυτός αντιδήμαρχος. Πάντα κοντά στους κατοίκους. Στα θετικά του ότι έχει δίπλα του συνδήμαρχο από το χωριό του.
Ο κ. Γανιτίδης Σάββας στον Άγιο Αθανάσιο. Δεύτερη θητεία. Ο κόσμος τον ψήφισε παρόλο που δεν υπήρχε άλλος συνδυασμός. Στα θετικά του η άμεση ανταπόκρισή του στα καθημερινά προβλήματα. Στα μείον του ότι ο Άγιος Αθανάσιος στα χρόνια του ως τώρα παρέμεινε όπως τον παρέλαβε παρόλο που είχε σαν πλεονέκτημά του ότι όλα αυτά τα χρόνια είχε πάντα κοντά του Αντιδημάρχους από τον χωριό του. Επίσης ότι οι σύμβουλοι του Τοπικού του Αγίου είναι χωρισμένοι σε δυο ομάδες παρόλο που κατέβηκαν όλοι μαζί : οι προεδρικοί και οι αντί-προεδρικοί οι οποίοι του καταλογίζουν συγκεντρωτισμό και έπαρση στη λειτουργία του.
Βαθύλακος – Βενέδικτος Νικόπουλος. Δεν τα παρατάει με τίποτε ο Βενέδικτος. Πάντα στο καθήκον, με όσα προβλήματα υγείας και αν αντιμετωπίζει. Ακούγεται μάλιστα ότι με το που ανέλαβε την προεδρία, διέθεσε από την τσέπη του ένα σεβαστό ποσό προκειμένου να κάνει απαραίτητες παρεμβάσεις στο χωριό. Η εικόνα του Βαθυλάκου σήμερα είναι αποτέλεσμα της προσωπικής του δουλειάς. Δουλευταράς και πρώτος στα δημοτικά συμβούλια. Το άσχημο για το χωριό του είναι ότι έχει ισχυρή αντιπολίτευση από την ομάδα του Δημάρχου και ειδικά από τον νυν Αντιδήμαρχο κ. Κορδονούρη. Η ομάδα αυτή και ο δήμαρχος μαζί, του χρεώνει ότι στον Α΄γύρο στήριξε Σαραφίδη.
Άδενδρο – Νύχτας Χρήστος. Νέος πρόεδρος για πρώτη φορά. Με μεγάλη και έντονη εσωτερική αντιπολίτευση, έμεινε να παλεύει ουσιαστικά μόνος του απέναντι σε κακές αντιπολιτευτικές νοοτροπίες. Παρόλα αυτά άντεξε και με προσωπική δουλειά και σύμμαχο την τοπική κοινωνία, εμφάνισε ανατροπή προς το καλύτερο στην εικόνα της καθημερινότητας του χωριού του. Έκανε ενέργειες που είχε επί δεκαετίες να δει το Άδενδρο.
  Στην Αγχίαλο ο κ. Συριανός Ηλίας. Παλιά καραβάνα και αυτός. Για χρόνια Αν/ρχος επί Άρη Αραμπατζή. Στα συν του η πολύ καλή σχέση που έχει με το νυν Δήμαρχο. Στα μείον του οι εσωτερικές τριβές και αντιθέσεις τις οποίες έχει με σημαντικές πολιτικές προσωπικότητες στο χωριό του και τις οποίες – αντί να κάνει προσπάθεια να τις ξεπεράσει – τις εντείνει συνέχεια και τις χειροτερεύει.
Οι πρόεδροι του Βαλτοχωρίου κ. Μίγκας Νίκος και της Ελεούσας κ. Κεραμάρης Θανάσης. Πρόεδροι σε μικρά χωριά του Δήμου που καταφέρνουν να βρίσκονται κοντά στα προβλήματα των κατοίκων τους, να έχουν καλή συνεργασία με την κεντρική διοίκηση και να προσφέρουν λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας. Όπλο και των δύο ο χαρακτήρας τους που τους κάνει αγαπητούς στον κόσμο.
Πάμε τώρα στη μεσαία κατηγορία. Στους κομσί-κομσά. Εδώ βρίσκουμε τους προέδρους Μικρού Μοναστηρίου-Λουδία κ. Πετρούση και Ξηροχωρίου κ Τσινασλανίδη.
Στο Λουδία – Μικρό Μοναστήρι ο κ. Πετρούσης Θεόδωρος. Νέος πρόεδρος και νεαρός σε ηλικία. Με Αντιδήμαρχο από το χωριό του και έχοντας την εύνοια του Δημάρχου. Παρόλα αυτά ακούμε ότι δεν την κυνηγάει τη δουλειά όσο πρέπει. Δεν είναι τόσο παρών στα πράγματα. Ίσως φταίει το νεαρό της ηλικίας. Θα το δούμε καλύτερα στην πορεία. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η συνέχεια θα τον δικαιώσει.
Στο Ξηροχώρι ο κ. Τσιανασλανίδης Ιάκωβος. Γαμπρός του κ. Βασίλη Μπίκου. Καλό παιδί αλλά χρειάζεται από μέρους του λίγη περισσότερη προσπάθεια προκειμένου να εκμεταλλευτεί τις καλές σχέσεις που έχει με την κεντρική διοίκηση λόγω και οικογένειας. Το Ξηροχώρι μπορεί να διεκδικήσει περισσότερα από ότι έχει σήμερα.
Πάμε τώρα στη lite κατηγορία. Στους προέδρους που οι δημότες τους διαμαρτύρονται ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδώσει όσα περίμενε η κοινωνία από αυτούς. Εδώ βρίσκουμε την πρόεδρο των Κουφαλίων κα Γκαλιπίδου, την πρόεδρο Προχώματος-Καστανά-Ακροποτάμου κα Αβραμίδου, Γέφυρας κ. Αποστόλου, Νέας Μεσήμβριας κ. Μασκαλίδη και Παρθενίου κ. Χρηστίδη.
Κουφάλια  –  κα Γκαλιπίδου Χρυσή. Πολλά παράπονα στα Κουφάλια. Και προσωπικά για την πρόεδρο αλλά και γενικότερα για το Τοπικό Συμβούλιο. Νέα πρόεδρος η κα Γκαλιπίδου, χωρίς σχέση μέχρι τώρα με τα κοινά, έχει δημιουργήσει προβληματισμούς. Η σχέση – και η δική της αλλά και όλου του Συμβουλίου της – με την κεντρική διοίκηση, είναι ανύπαρκτη και συγκρουσιακή. Και σε αυτό βέβαια φταίει πρώτα από όλα η κεντρική διοίκηση.
Πρόχωμα-Καστανάς-Ακροπόταμος η κα Αβραμίδου Αφροδίτη. Πολλά παράπονα και γι΄αυτήν από τις τοπικές κοινωνίες στα χωριά αυτά. Της καταλογίζουν ότι λόγω της εργασίας της δεν μπορεί να ανταποκρίνεται στα καθήκοντά της. Επίσης ότι δεν έχει καμία συνεργασία με τα μέλη του Τοπικού της Συμβουλίου και ότι μάλιστα η κατάσταση μεταξύ τους έχει πλέον εξελιχθεί σε μεγάλη κόντρα. Αντιθέτως οι σχέσεις της με την κεντρική διοίκηση είναι πολύ καλή. Αυτό όμως δεν αντικατοπτρίζεται στην εικόνα των τριών χωριών.
Γέφυρα – Αποστόλου Στέργιος. Νέος πρόεδρος ο κ. Αποστόλου. Ισχυρά παράπονα και γι΄αυτόν από τους Γεφυριώτες. Του καταλογίζουν ότι δεν φαίνεται πουθενά μέσα στο χωριό και ότι τα προβλήματα θεριεύουν αντί να λύνονται. Έχει κι αυτός βέβαια τη δική του εσωτερική αντιπολίτευση στο Τοπικό Συμβούλιο αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να μην μπορεί να λειτουργήσει. Μεγαλοχώρι η Γέφυρα και ο κ. Αποστόλου πρέπει να προσέξει.
Νέα Μεσημβρία – Μασκαλίδης Κυριαζής. Δεύτερη θητεία για τον κ. Μασκαλίδη. Πολλά τα παράπονα και γι΄αυτόν. Η πληροφόρησή μας λέει ότι ανήκει στην κατηγορία των προέδρων που περνάει τον περισσότερό τους χρόνο στο Κοινοτικό Γραφείο. Πάντως είναι γεγονός ότι η Μεσήμβρια είναι από τα μεγαλύτερα χωριά του Δήμου, ο κ. Μασκαλίδης έχει πλέον ισχυρή εμπειρία και δίκαια οι δημότες περιμένουν από αυτόν πολλά περισσότερα.
Τέλος ο κ. Χρηστίδης Θεόδωρος στο Παρθένιο. Παλιός πρόεδρος και αυτός αλλά από ότι λένε οι πληροφορίες καθόλου διεκδικητικός. Οι κάτοικοι του Παρθενίου περίμεναν περισσότερα και ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που έχει κοντά του και τον κ. Καραγιώργο.
Αυτά για τους προέδρους. Σε άλλο σημείωμα θα αναφερθούμε σε αντιδημάρχους κλπ.
Όσον αφορά τώρα τα γεγονότα της εβδομάδας που πέρασε, στεκόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης που ήταν δια περιφοράς και δεν έγινε και πάλι. Η κατάσταση στο Δήμο μας πλέον τείνει να γίνει τραγέλαφος. Και σε αυτό η πολιτική ευθύνη βαραίνει σε μεγάλο βαθμό τους κ. Μηντσιούδη – Σαραφίδη. Ας περιμένουμε να δούμε αν θα εμφανιστούν στο Συμβούλιο της Τετάρτης, το τρίτο με τα ίδια θέματα. Αν δεν εμφανιστούν ο νόμος λέει ότι διαγράφονται από σύμβουλοι.
Αυτά προς το παρόν.
Θα είμαστε πάλι μαζί από τον Σεπτέμβριο λόγο διακοπών
Καλή δροσιά να έχετε φίλοι και φίλες… καλές διακοπές …
ΥΓ 1 κα Κωστοπούλου ο κόσμος εξακολουθεί να ρωτάει γιατί δεν ζητήσατε προσφορές από όλους τους φαρμακοποιούς αλλά αναθέσατε την αγορά των υλικών για τον covid 19 στα σχολεία, απευθείας στο μεγάλο φαρμακείο του Αγίου Αθανασίου;

Δημότης – online