ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ – Δημότης – online : Οι εξελίξεις στο Δήμο μας

Μια ματιά σε όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας

Καλή Κυριακή σε όλο τον κόσμο.
Ήσυχη η εβδομάδα που πέρασε. Αλλά από ότι φαίνεται τα σοβαρότερα θέματα έρχονται από εδώ και πέρα.
Για να προσπαθήσουμε να σχολιάσουμε κάποια ζητήματα.
Καθαριότητα και συλλογή σκουπιδιών. Πολλά τα παράπονα του κόσμου. Δυστυχώς τα πράγματα πάνε από το κακό στο χειρότερο. Και στα τέλη αυτού του μήνα ολοκληρώνεται η σύμβαση του παλιού εργολάβου που έκανε την αποκομιδή τόσα χρόνια, ενώ η Διοίκηση του Δήμου δεν έχει ολοκληρώσει ακόμη τις διαδικασίες για να αναλάβει ο καινούργιος εργολάβος.
Αν είναι δυνατόν να είναι ακόμη στον αέρα η αποκομιδή. Ενδέχεται πλέον να αντιμετωπίσουμε πολύ δύσκολες καταστάσεις.
Μάθαμε ότι εκεί στο Δήμο έχουν τρομοκρατηθεί με ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καταλαβαίνουν την κατακραυγή που θα αντιμετωπίσουν, και προσπαθούν την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή να αναθέσουν για ένα τρίμηνο την αποκομιδή με κάποια εργολαβία.
Για να δούμε τι θα ζήσουμε καλοκαιριάτικα.
Χόρτα και πράσινο:  Απογοητευτική η εικόνα. Κι εδώ μπαίνει ένα ερώτημα : αφού ήξεραν στο Δήμο ότι δεν θα έχουν τους εργάτες των οχταμήνων, γιατί δεν προχώρησαν σε μία σύμβαση με ένα ιδιωτικό συνεργείο κοπής χόρτων, αλλά άφησαν όλα τα χωριά να χορταριάσουν; Σε μια περίοδο μάλιστα που υπάρχει αυξημένος κίνδυνος και από φίδια.
Όταν είσαι διοίκηση, πρέπει να προβλέπεις τα προβλήματα και όχι να τρέχεις από πίσω τους.
Παιδικές χαρές  :  Μεγάλο το κενό που άφησε η προηγούμενη διοίκηση ξηλώνοντας όλες τις παιδικές χαρές. Ολόκληρα χωριά έμειναν χωρίς να έχουν ούτε μία. Αλλά και η νέα διοίκηση τι κάνει; Μπαίνετε στο 10ο μήνα σας κύριοι και κυρίες της διοίκησης. Η ευθύνη πλέον εδώ και καιρό είναι δική σας. Εσείς ευθύνεστε γιατί τα μικρά παιδιά στα χωριά δεν θα έχουν ένα χώρο το καλοκαίρι για να παίξουν. Τι κάνατε τόσο καιρό γι΄αυτό κ. Δήμαρχε και κ. Βαϊνά; Δυστυχώς από ότι φαίνεται τίποτε.
Ενημερωνόμαστε μέσω internet για τη δραστηριότητα των όμορων Δήμων. Στο Δήμο Πυλαίας, για ειδικά ρομπότ που κάνουν απολυμάνσεις στους δημόσιους χώρους, για εβδομάδα αιμοδοσίας οργανωμένη από το Δήμο, για ηλεκτρονικές αιτήσεις απαλλαγής από δημοτικά τέλη κλπ. Στο Δήμο Θέρμης, για ανάπτυξη ενδο-δημοτικής συγκοινωνίας, για συνεργασία με τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης, κλπ. Στο Δήμο Βόλβης για αντικατάσταση όλων των φθαρμένων κάδων.
Στο Δήμο Λαγκαδά : σύσκεψη φορέων για την αντιπυρική προστασία. Στο Δήμο Ωραιοκάστρου, για ελεύθερο Wi Fi, για συστηματικό πλύσιμο των κάδων κλπ. Κύριε Αναγνωστόπουλε καταλαβαίνετε ότι δίνετε την εικόνα ενός Δήμου κι ενός Δημάρχου που μένει πολύ πίσω;
Διαβάζω στη διαύγεια του Δήμου Χαλκηδόνος για μια σειρά απευθείας αναθέσεις τις οποίες έκανε τελευταία ο Δήμαρχος. Το ερώτημα είναι ένα και χρήζει δημόσιας απάντησης γιατί αλλιώς μένουν ερωτηματικά : πριν να κάνετε κύριε Δήμαρχε αυτές τις αναθέσεις και προκειμένου να διαπιστώσετε ποια προσφορά είναι η πιο συμφέρουσα, πήρατε τιμές από όλα τα καταστήματα του Δήμου που είχαν σχέση με το αντικείμενο ανάθεσης;
Εφόσον δεν κάνατε κάτι τέτοιο, τότε θα ήταν χρήσιμο να εξηγήσετε στους δημότες με ποια λογική καταλήξατε στις συγκεκριμένες αναθέσεις. Για να ξέρουν και αυτοί με ποιο τρόπο εσείς διαχειρίζεστε τα χρήματά τους.
Μετανάστες :  Για μια φορά ακόμη ο δικός μας Δήμος δέχθηκε μετανάστες οι οποίοι ήταν να εγκατασταθούν σε περιοχή του νομού Πέλλας. Αντέδρασαν οι κάτοικοι εκεί και τελικά η λύση βρέθηκε. Ήρθαν σε ξενοδοχείο του δήμου μας. Το θέμα είναι αν ρωτήθηκε η δημοτική μας αρχή για αυτή την εγκατάσταση.
Δώσατε κύριοι της διοίκησης κάποια συγκατάθεσή;
Και πως εσείς ως δημοτική αρχή παρακολουθείτε την καθημερινότητα των ανθρώπων αυτών;
Έχετε κινήσει κάποιες σχετικές διαδικασίες για να ελέγξετε πως κινούνται οι άνθρωποι αυτοί, ποια προβλήματα αντιμετωπίζουν, πως εντάσσονται στην τοπική μας κοινωνία ή δυστυχώς τα αφήσατε όλα στον αυτόματο πιλότο;
Περιμένουμε απαντήσεις για ένα θέμα που είναι πολύ σοβαρό για τους δημότες.
Και τέλος, ακούγεται έντονα για το Δήμαρχο, ότι βγαίνει και τοποθετείται δημόσια μόνο για Εθνικές Επετείους και για να προαναγγέλλει έργα που προγραμμάτισαν άλλοι, ενώ σε άλλα σημαντικά θέματα αποφεύγει να δώσει απαντήσεις. Πραγματικά είναι κάτι που η κοινή γνώμη το έχει επισημάνει. Και βέβαια δεν είναι αρεστό στον κόσμο.
Είναι καιρός Δήμαρχε να προγραμματίσεις εσύ τα δικά σου έργα και όχι να επαίρεσαι για ότι φρόντισαν κάποιοι άλλοι.
Δημότης – online
ΥΓ Αντιδήμαρχε κυρία Κωστοπούλου, θα απαντήσετε γιατί ανατέθηκε η αγορά των υλικών για τον covid-19 στο μεγάλο φαρμακείο του Αγίου Αθανασίου χωρίς να παρθούν προσφορές από τα υπόλοιπα φαρμακεία του Δήμου;
Δημότης – online