ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ – ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ : ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ;

ΤΟΥ : ΛΟΥΚΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ

Για μια ακόμη φορά οι αρχηγοί των Δημοτικών Παρατάξεεων κ. Μηντσιούδης και Σαραφίδης επέλεξαν αιφνιδιαστικά και απροειδοποίητα να οδηγήσουν τις παρατάξεις τους σε αποχή από το Δημοτικό Συμβούλιο με αποτέλεσμα να μην γίνει η σημερινή συνεδρίαση της 16/7/2020.
Για αυτή την οργανωμένη αιφνιδιαστική αποχή τους επέλεξαν να μην ενημερώσουν πριν τη συνεδρίαση ούτε τον πρόεδρο ούτε τους δημότες.
Αποτέλεσμα ήταν να ταλαιπωρήσουν τους σύμβουλους που παρευρέθηκαν, οι οποίοι έκαναν 30 και 40 χιλιόμετρα από τα χωριά τους, αφήνοντας υποχρεώσεις στη μέση. Αλλά το κυριότερο ήταν να μην παρθούν αποφάσεις για το Δήμο για μια φορά ακόμη.
Κρίμα γιατί οι Παρατάξεις αυτές επιλέγουν το δρόμο της πολιτικής απουσίας η οποία καταντάει πλέον σε πολιτική κατάντια και απαξιώνει τη λειτουργία του συμβουλίου. Η τακτική αυτή δεν έχει μέσα της κανένα σεβασμό ούτε προς τους δημότες αλλά ούτε και προς στους συναδέρφους τους.
Ποιος εμπόδιζε τους κ. Μηντσιούδη και Σαραφίδη να είναι παρόντες, να αναπτύξουν και να περάσουν τις θέσεις τους; Πλειοψηφία είναι άλλωστε στο συμβούλιο.
Αλλά δυστυχώς αυτή είναι η πολιτική τους αντίληψη για το Δήμο. Ήθελα να ήξερα αν ήταν διοίκηση έτσι θα αντιδρούσαν; Θα έλειπαν από τις συνεδριάσεις;
Και εν τέλει εάν νομίζουν οι κ. Μηντσιούδης και Σαραφίδης ότι δεν έχουν ρόλο, τότε υπάρχει και άλλος δρόμος.
Έντιμος. Λέγεται παραίτηση.