ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ – ΒΑΡΔΑΡΟΒΑ : Ένα χρόνιο πρόβλημα που θέλει λύση …

ΤΟΥ : ΛΟΥΚΑ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗ

ΒΑΡΔΑΡΟΒΑ : ΕΝΑΣ ΥΠΟΥΛΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ

ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ

Έκανα ένα πέρασμα στη Βαρδαρόβα την προηγούμενη εβδομάδα μετά από πρόσκληση φίλων από τη Χαλκηδόνα που ήθελαν να μου δείξουν την επικινδυνότητα της κατάστασης.
Τι είδαμε;
1ον Παράνομες παρεμβάσεις – τερατουργήματα από κάποιους ασυνείδητους οι οποίοι έσκαψαν και πήραν για να πουλήσουν το ωφέλιμο χώμα από το προστατευτικό ανάχωμα σε ύψος 2μ. και πλάτος 4 μ. περίπου. Και όλο αυτό σε μια απόσταση εκατοντάδων μέτρων.
Έτσι το ανάχωμα έχει μείνει μισό και η δυνατότητά του να κρατήσει το νερό σε μια μεγάλη μελλοντική νεροποντή έχει μειωθεί σημαντικά.
Άραγε ποιοι έκλειναν τα μάτια τους και τα αυτιά τους για να γίνεται αυτό το έγκλημα και γιατί το έκαναν;
2ον Η πρόχειρη επιχωμάτωση που έγινε το 2019 από την Περιφέρεια δεν αρκεί για να σβήσει το πρόβλημα. Αν το βάλουμε σε ποσοστό, έγινε δουλειά στο 20%. Πρέπει άμεσα να «σηκωθεί» το ύψος του αναχώματος και άλλο στην κατεύθυνση προς Ελεούσα.
3ον Πρέπει να καθαρισθεί η κοίτη του ρέματος οπωσδήποτε.
Τώρα είναι η χρονική περίοδος να γίνουν οι εργασίες αυτές. Αλλιώς θα ξαναζήσουμε δυστυχώς άσχημες καταστάσεις όπως στις πλημμύρες του 2014 ή και πέρυσι.
Πρέπει οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου και της Περιφέρειας να κινητοποιηθούν άμεσα. Τι περιμένετε κύριοι;
Ευσταθιάδης Λουκάς
Δημοτικός Σύμβουλος

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και φύση, κείμενο που λέει "Εδώ φαίνεται το ύψος και το πλάτος του τμήματος του αναχώματος που φαγώθηκε από παράνομες παρεμβάσεις. 2X4 μ. Και σκεφτείτε ότι πάει έτσι για εκατοντάδες k μέτρα."

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: φυτό, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση, κείμενο που λέει "Πλάτος προστατευτικού αναχώματος που φαγώθηκε παράνομα. Περίπου 4 μέτρα. /"

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητες και φύση, κείμενο που λέει "Εδώ φαίνεται το ύψος και το πλάτος του τμήματος του αναχώματος που φαγώθηκε από παράνομες παρεμβάσεις. 2X4 μ. Και σκεφτείτε ότι πάει έτσι για εκατοντάδες k μέτρα."

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση, κείμενο που λέει "Το επικίνδυνο σημείο όπου το ύψος του αναχώματος κατεβαίνει σημαντικά και πάει έτσι για μεγάλη απόσταση. Αριστερά ακριβώς είναι η Βαρδαρόβα. Σε μελλοντική νεροποντή εδώ θα σπάσει πάλι. Χρειάζεται άμεση επιχωμάτωση για να δοθεί ύψος."

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση, κείμενο που λέει "Στεκούμενα νερά από τις τλημμύρες προς τη πλευρά της Χαλκηδόνας."