ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ : Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την αποχή,

Η Λαϊκή Συπείρωση σήμερα για πρώτη φορά δεν συμμετείχε στο δια περιφοράς δημοτικό συμβούλιο ,και για να προλάβουμε τους κακεντρεχείς ενημερώνουμε ότι η απόφασή μας αυτή πάρθηκε πριν γνωστοποιήσουν οι άλλες παρατάξεις την απόφασή τους.
Η αποχή αυτή στοχεύει και τα δύο αντιμαχόμενα στρατόπεδα που έχουν διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή:
Πρώτα το στρτόπεδο του δημάρχου το οποίο για να προλάβει μια εκ νέου αποχή αποφάσισε να κανει το δημοτικό συμβούλιο με τον τρόπο που γινόταν την περίοδο της καραντίνας.
Μετά το στρατόπεδο εκείνο της κυρίαχης αντιπολίτευσης που προσπαθεί με άσφαιρα πυρά να σηκώσει κουρνιαχτό για να κρύψει τις πραγματικές αιτίες για το πως φτάσαμε στη σημερινή κατάντια του δήμου.
Εχουμε να πουμε και στους δύο αντιπάλους ότι σ΄ όλες τις προηγούμενες διοικήσεις τα ίδια είχαμε. Καταγγελίες για διαφθορά που έφτασαν ακόμη και στα δικαστήρια και μετα τους βλέπαμε να συνεργάζονται αμονικα μετά τη μοιρασιά της εξουσίας, να διοικουν με έναν ακρως αντιδημοκρατικό νόμο που στο 25 % της πρωτης Κυριακής να χαρίζει το 60 %των συμβούλων και η θέληση του δημάρχου να είναι νόμος. Εκείνη δεν ήταν φίμωση της πλειοψηφίας;
Μήπως δεν είδαμε ακομη και μέσα στην ίδια την συμπολίτευση να μαλώνουν για την μοιρασιά των θέσων, να αναβάλλονται δημοτικά συμβούλια και να κατηγορουν ο ένας τον άλλον με κατηγορίες που θα έπρεπε να ντρέπονται. Όσοι δεν έχουν κοντή μνήμη τα θυμούνται.
Αλλα και στη σημερινή διοίκηση μήπως δεν υπάρχουν τέτοια φαινόμενα;
Εκμεταλλεύεται το νόμο του Μητσοτάκη που δίνει την πλειοψηφία στους 11 πλέον από τος 33 σε ολες τις επιτροπές και στους εκροσώπους που στέλνει ο δήμος στους διάφορους οργανισμούς που συμμετέχει, μεταβιβάζοντας παράλληλα σ αυτούς αρμοδιότητες του δημοτικού Συμβουλίου.
Σταματήστε λοιπον να αποπροσανατολίζετε με τους καυγάδες σας τους δημότες. Έχετε χρέος να τα βρείτε γιατι στην πραγματικότητα συμφωνέιτε με τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται όλα αυτά τα χρόνια και ελάτε στο δημοτικο συμβούλιο για να συζητήσουμε για το τι δήμο θέλουμε.
Τα δημοτικά συμβουλια υπάρχουν όλα στο διαδίκτυο. Αφήστε τους δημότες να τα δουν και να βγάλουν μόνοι τους τα συμπεράσματα…..