ΔΗΜΟΣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ : Ένταση και οξείς διάλογοι στο χθεσινο δημοτικό συμβούλιο …!

Μεγάλη ένταση επικράτησε όπως γράψαμε κι εχθές στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Οι πιο σοβαρές αντιπαραθέσεις σημειώθηκαν μεταξύ Μηντσιούδη – Δημάρχου και Ευσταθιάδη – Δημάρχου.
Ο κ. Μηντσιούδης για πρώτη φορά κατηγόρησε το Δήμαρχο για ενέργειες και αποφάσεις του σε πολλά ζητήματα και ειδικότερα στο θέμα της ΔΕΥΑΧ και των κερκίδων. Αποφάσεις που όπως είπε ξεφεύγουν από τη νομιμότητα και τον κάλεσε να αναλογιστεί που βαδίζει.
Μάλιστα το κλίμα μεταξύ Μηντσιούδη Δημάρχου ήταν συνεχώς ηλεκτρισμένο με τον κ Μηντσιούδη να επιτίθεται συνεχώς. Ο κ. Ευσταθιάδης για το θέμα του ΚΕΚ Νεφέλη κατηγόρησε το δήμαρχο ότι δεν προχώρησε στις ενέργειες εκείνες για να έρθει η διαφάνεια στο ΚΕΚ αλλά αντίθετα συνεχίζει την γνωστή δοκιμασμένη τακτική.
Στο θέμα των κερκίδων κάλεσε το δήμαρχο να απαντήσει αν ήταν νόμιμη η πράξη του να δεχτεί την ψήφο του κ. Σαραφίδη τρεισήμισι ώρες μετά τη λήξη της ψηφοφορίας. Τον ρώτησε ποια σκοπιμότητα είχε η ενέργειά του .
Ο κ. Αναγνωστόπουλος βρέθηκε σε δύσκολη θέση και από αυτά που μας μεταφέρθηκαν έδειχνε για πρώτη φορά τόσο πολύ άβολα και ιδιαίτερα εκνευρισμένος. Τελικά απέφυγε και πάλι να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις .
Σημαντικό χρονικό διάστημα της συνεδρίασης ήταν για το θέμα της εταιρίας ΒΙΟΛΑΡ στη Γέφυρα και για την γνωμοδότηση για τη μελέτη περιβαλλοντικών όρων. Τέθηκαν σημαντικά ερωτήματα από δημοτικούς συμβούλους, όπως γιατί η συγκεκριμένη εταιρία δήλωσε ότι κατέχει την άδεια λειτουργίας της παλιάς Ομοσπονδίας ενώ αυτή έχει κλείσει από χρόνια. Το θέμα πέρασε με μικρή πλειοψηφία και με την αρνητική ψήφο πολλών συμβούλων. Θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια.
Να σημειώσουμε εδώ, τη στάση του δημάρχου ο οποίος δήλωσε πως όποιος είναι ενάντια στην εταιρία είναι εχθρός της ανάπτυξης και θέλει ένα κουφάρι αντί για εργοστάσιο. Η τοποθέτησή του αυτή προκάλεσε χαμό και έντονες αντιδράσεις σε πολλούς συμβούλους οι οποίοι τον κατηγόρησαν για προσπάθεια διχασμού της κοινωνίας και του συμβουλίου ενόψει των μικροπολιτικών του επιδιώξεων.
Επίσης να πούμε ότι ο κ. Αναγνωστόπουλος επέμεινε στη θέση του να πάρει υπηρεσίες από την έδρα του Δήμου και τη Χαλκηδόνα και να τις μεταφέρει στον Άγιο Αθανάσιο.
Να δούμε πως θα εξελιχθεί αυτή η υπόθεση.
Πέρασαν δύο χρόνια χωρίς η διοικηση να ασχοληθει με σοβαρά προβληματα που απασχολούν τον δήμο και τους δημότες   Αλλο ένας χρόνος έμεινε… πότε ;
Περισσότερα σε νέα ανάρτηση…

ΖΑΝ ο…  Ανιχνευτής  !

Αα