ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ : Συνεργασία του Δ. Λαγκαδά με την Αερολέσχη Θεσσαλονίκης

Ένα ακόμη «όπλο» στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών και της ενίσχυσης της πολιτικής προστασίας προσθέτει στη φαρέτρα του ο Δήμος Λαγκαδά καθώς ξεκινά συνεργασία με την Αερολέσχη Θεσσαλονίκης για την εναέρια επιτήρηση των δασικών εκτάσεων εντός των διοικητικών ορίων του.
Σε συνάντηση που είχε ο Δήμαρχος Λαγκαδά, Ιωάννης Ταχματζίδης, με τον Αντιπρόεδρο της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης, Σάββα Παμπουκίδη, συζητήθηκαν διεξοδικά οι τρόποι συνεργασίας για την επιτήρηση του δασικού οικοσυστήματος της περιοχής, κυρίως τις ώρες και μέρες που υπάρχει αυξημένη επικινδυνότητα για εκδήλωση πυρκαγιάς.
Σύμφωνα με  την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Δήμος Λαγκαδά, οι δύο πλευρές κατέληξαν σε συμφωνία ώστε τα εναέρια μέσα της Αερολέσχης να πραγματοποιούν πτήσεις πυροπροστασίας, να επιτηρούν τα δάση της περιοχής και σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, όταν εντοπίζονται εστίες πυρκαγιών, να ενημερώνουν άμεσα τον κοντινότερο Πυροσβεστικό Σταθμό για ταχεία κατάσβεση τους.
Η συνάντηση έγινε παρουσία του αρμόδιου Αντιδημάρχου -για θέματα Πολιτικής Προστασίας-, Γιώργου Προκοπίδη, και του Αντιδημάρχου Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Χαράλαμπου Αϊβαζίδη, ενώ από πλευράς Αερολέσχης Θεσσαλονίκης παραβρέθηκαν ο Γραμματέας του αεραθλητικού σωματείου Γρηγόρης Κοταϊδης, και τα μέλη του δ.σ. Κωνσταντίνος Γεωργιάδης και Κωνσταντίνος Κοντογιάννης.
Εντός των ημερών θα ακολουθήσει Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Δήμου Λαγκαδά και της Αερολέσχης Θεσσαλονίκης.