ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ : Ελάχιστη η κίνηση κυρίως σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία

Πρωτοφανείς σκηνικά στον Λαγκαδά. Ο Λαγκαδάς, όπως και όλη η χώρα, ζει πρωτοφανείς στιγμές υπό την απειλή του κορωνοϊού. Το σκηνικό στην πόλη θυμίζει Δεκαπενταύγουστο, με ελάχιστη κίνηση κυρίως σε σούπερ μάρκετ και φαρμακεία.

Ουρές σε φαρμακεία, τράπεζες, σούπερ μάρκετ - Αδεια τα εμπορικά καταστήματα (φωτο)

Στα εμπορικά καταστήματα της πόλης δεν υπάρχει κανένας πελάτης, παρά μόνο οι εργαζόμενοι και οι ιδιοκτήτες. Στα μεγάλα σούπερ μάρκετ η εξυπηρέτηση των πελατών γίνεται ομαλά και με προτεραιότητα, ενώ ουρές σημειώνονται στα φαρμακεία, στους φούρνους, τα μίνι μάρκετ, στα ΑΤΜ των τραπεζών και σε καταστήματα τροφίμων.

Πολλά από τα εμπορικά καταστήματα του Λαγκαδά δεν άνοιξαν σήμερα, ενώ όσα είναι ανοιχτά δεν έχουν πελάτες, εκτός από τις επιχειρήσεις όπου πραγματοποιούνται πληρωμές λογαριασμών (COSMOTE, ΓΕΡΜΑΝΟΣ, VODAFONE, WIND κ.α.). Τα καταστήματα εστίασης λειτουργούν μόνο για delivery και παραλαβή από το κατάστημα, όμως και αυτά παρουσιάζουν μεγάλη πτώση σε παραγγελίες.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, από την Τετάρτη 18 Μαρτίου θα είναι κλειστά όλα τα εμπορικά καταστήματα. Ανοιχτά θα παραμείνουν φαρμακεία, τράπεζες, πρατήρια υγρών καυσίμων, σούπερ μάρκετ, συνεργεία αυτοκινήτων και καταστήματα που ανήκουν στην εφοδιαστική αλυσίδα (παντοπωλεία, μίνι μάρκετ, φούρνοι, ιχθυοπωλεία, κρεοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, περίπτερα).

 

http://www.lagadas.net