ΔΗΜΟΣ Κορδελιού – Ευόσμου : Θα τιμήσει την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ ΤΙΜΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ
ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου θα τιμήσει την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα.
Και στις δύο δημοτικές ενότητες του Δήμου θα πραγματοποιηθούν ανήμερα της επετείου το προσεχές Σάββατο 28 Οκτωβρίου, δοξολογίες, επιμνημόσυνες δεήσεις, ομιλίες και καταθέσεις στεφάνων, με κορύφωση των εκδηλώσεων τη διεξαγωγή δύο παρελάσεων των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και αντιπροσωπειών των τοπικών πολιτιστικών και αθλητικών συλλόγων.
Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου κ. Κλεάνθη Μανδαλιανό «Οι παρελάσεις θα γίνουν και πάλι δύο. Μία στην οδό Καραμανλή στο Ελευθέριο και μία στη Μεγάλου Αλεξάνδρου στον Εύοσμο. Για να τιμηθεί και το Ελευθέριο».
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ
Ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Κλεάνθης Μανδαλιανός
και το Δημοτικό Συμβούλιο
σας προσκαλούν
στις εκδηλώσεις της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940
ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ
ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΥΟΣΜΟΥ
Το πρωί του Σαββάτου 28ης Οκτωβρίου θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες. Θα γίνει έπαρση σημαίας στο Αστυνομικό Τμήμα Ευόσμου και στη συνέχεια έπαρση σημαίας στο Δημαρχείο.
Θα ακολουθήσει Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ευόσμου και στη συνέχεια στο Ηρώο πλατείας Δημαρχείου, θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση, η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την διευθύντρια του 5ου Γυμνασίου Ευόσμου κ. Ειρήνη Κουμανδράκη και αμέσως μετά η κατάθεση στεφάνων.
Η παρέλαση της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου θα πραγματοποιηθεί στην οδό Μ. Αλεξάνδρου, θα ξεκινήσει στις 11.30πμ από το ύψος του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού και θα τερματίσει στην οδό Μαιάνδρου.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
Το πρωί του Σαββάτου 28ης Οκτωβρίου θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες.
Θα ακολουθήσει Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και η εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από τον διευθυντή του 2ου Δημοτικού Ελευθερίου – Κορδελιού κ. Βασίλειο Χατζή.
Στη συνέχεια στο Άγαλμα του Παύλου Μελά, πλατεία Σκρα, θα γίνει η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων.
Η Παρέλαση της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου- Κορδελιού θα πραγματοποιηθεί στις 11.15 πμ στην οδό Κ. Καραμανλή, θα ξεκινά από το ύψος της Φιλίππου Φλώρου-Μεγάλου Αλεξάνδρου Ευόσμου και θα τερματίσει στην οδό Μ. Αλεξάνδρου Κορδελιού (4ο Νηπιαγωγείο Κορδελιού).
Τα τμήματα που θα παρελάσουν θα συγκεντρωθούν από το ύψος της οδού Σολωμού (περίπτερο) μέχρι και Παπάγου επί της Φιλίππου Φλώρου-Μεγάλου Αλεξάνδρου Ευόσμου και θα τερματίσει στην οδό Μ. Αλεξάνδρου Κορδελιού και Κ. Καραμανλή.