ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ : “Φρόντισαν” τον καθαρισμό από το εξωτερικό χώρο του Κέντρου Υγείας Θέρμης

Πραγματοποιήθηκε για μία ακόμη χρονιά ο καθαρισμός και η κοπή χόρτων στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου υγείας Θέρμης, από τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας με τη στήριξη της Αντιδημαρχίας Πρασίνου – Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.
Πρόκειται για συντονισμένες καλλωπιστικές παρεμβάσεις, καθαρισμό από χόρτα και εργασίες αναβάθμισης του αστικού πρασίνου, με προτεραιότητα στην κοπή χόρτων, που πραγματοποίησαν και φέτος με πρωτοβουλία τους οι Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Θέρμης, κατόπιν συνεννόησης με τη διοίκηση του Κέντρου Υγείας και με τη συνεργασία της αρμόδιας Αντιδημαρχίας.
Οι εργασίες καθαρισμού, κοπής χόρτων και κλαδέματος θάμνων ή δένδρων πραγματοποιήθηκαν παρουσία του Αντιδημάρχου κ. Στέλιου Γκιζάρη και του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας κ. Κώστα Κουγιουμτζίδη και αναλυτικά περιελάμβαναν:

Κοπή μεγάλων κλαδιών δένδρων που εμπόδιζαν, καλλωπισμό και κούρεμα θάμνων εργασίες αποκατάστασης φθορών και ανάπτυξης πρασίνου, κοπή της ανεπτυγμένης βλάστησης περιμετρικά και καθαρισμό , στην κατεύθυνση βελτίωσης της ποιότητας του υφιστάμενου εξωτερικού χώρου του Κέντρου Υγείας και του όγκου της βλάστησης που υπάρχει σε αυτόν.
Με τις παρεμβάσεις αυτές επιτυγχάνεται η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των σημείων παρέμβασης, η ευαισθητοποίηση των πολιτών για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των χώρων πρασίνου καθώς και η ανάδειξή τους.

Άλλωστε προκειμένου να διασφαλιστεί η περιοχή μας από την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιών κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όπως είναι γνωστό πραγματοποιούνται προγραμματισμένες εργασίες οι οποίες εκτελούνται κατά μήκος δημοτικών οδών, αγροτικών δρόμων, πάρκων, παιδικών χαρών, δημοτικών οικοπέδων και άλλων κοινοχρήστων χώρων και περιαστικών δασών, εντός των διοικητικών ορίων των Δημοτικών Ενοτήτων του Δήμου Θέρμης.

Αποτελεί αναγκαιότητα “πρώτης γραμμής” η προστασία του αστικού πρασίνου στο Δήμο μας, ώστε να γίνει όπλο βελτίωσης της ποιότητας ζωής όλων μας.
Στόχος κάθε συντονισμένης παρέμβασης των εθελοντών μας και της αρμόδιας Αντιδημαρχίας Πρασίνου, η προστασία του αστικού τοπίου και η επιστροφή ενός αξιοπρεπή χώρου με καθαρισμό, κλαδεύσεις, νέες φυτεύσεις και πυροπροστασία.
Related Post
ΔΗΜΟΣ Βόλβης : Συνελήφθησαν δύο άτομα για αρπαγή αλλοδαπού

Οι δράστες τον κρατούσαν παράνομα σε σπίτι σε περιοχή του Δήμου Βόλβης και απέσπασαν χρηματικό ποσό προκειμένου να τον απελευθερώσουν Read more

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα 9.000 θέσεων εργασίας με μισθό 830 ευρώ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα «επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας» του ΟΑΕΔ, με σκοπό την προώθηση της απασχόλησης μέσω της μετατροπής Read more

ΔΗΜΟΣ Θέρμης: Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των περιοχών που επλήγησαν

Αίτημα για κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας των περιοχών οι οποίες επλήγησαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της Read more

ΔΗΜΟΣ Χαλκηδόνος : Συνάντηση του Δημάρχου Χαλκηδόνος με επιχειρηματίες καφέ και εστίασης

ΤΟΥ : ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΟΣΙΑΔΗ Πραγματοποιήθηκε  η συνάντηση με τους επιχειρηματίες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, με τον δήμαρχο Χαλκηδόνος Σταύρο Αναγνωστόπουλο Read more