ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ : Παρεμβάσεις στο δασικό οδικό δίκτυο του Δ. Θέρμης

Εργασίες βελτίωσης των δασικών δρόμων, στις ορεινές κοινότητες του δήμου Θέρμης υλοποιεί αυτήν την περίοδο η αρμόδια αντιδημαρχία Συντήρησης και Αυτεπιστασίας. Οι παρεμβάσεις στο δασικό οδικό δίκτυο έχουν ήδη ολοκληρωθεί στις περιοχές οι οποίες βρίσκονται στις κοινότητες Λιβάδι, Περιστερά και Μονοπήγαδο.
Στόχος των παρεμβάσεων είναι η δημιουργία ενός ασφαλούς δικτύου ικανοποιητικής πυκνότητας, ώστε να διασφαλίζεται η αποτελεσματική προστασία και διαχείριση των δασών και παράλληλα να διευκολύνονται οι πολίτες οι οποίοι επισκέπτονται τα δάση ή μετακινούνται χρησιμοποιώντας το δασικό οδικό δίκτυο.
Κατά την υλοποίηση των εργασιών δόθηκε προτεραιότητα σε δασικές περιοχές οι οποίες γειτνιάζουν με ιδιωτικά κτήματα, καθώς, σε αυτές τις περιπτώσεις ο κίνδυνος εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών είναι μεγαλύτερος.
Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις περιλάμβαναν μεταξύ άλλων, όπου κρίθηκε απαραίτητο, διαπλατύνσεις και διανοίξεις προκειμένου να διευκολύνεται η απρόσκοπτη πρόσβαση των μεγάλων πυροσβεστικών οχημάτων σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Παράλληλα έγιναν όλες οι αναγκαίες εργασίες για τη διαμόρφωση και τη των δασικών δρόμων οι οποίοι συνδέουν τις κοινότητες Λιβαδίου, Περιστεράς και Αγίου Αντωνίου και χρησιμοποιούνται ευρέως από τους δημότες.
“Συνολικά συντηρήθηκαν περίπου 20 χιλιόμετρα δασικών δρόμων με τον καλύτερο και ασφαλέστερο δυνατό τρόπο ώστε το δασικό οδικό δίκτυο να εξυπηρετεί την αποτελεσματική προστασία και διαχείριση των δασών και να διευκολύνει τους δημότες οι οποίοι επισκέπτονται τα δάση, λαμβάνοντας όμως υπόψη ότι θα πρέπει να είναι πολλοί προσεκτικοί, ιδιαιτέρως κατά την τρέχουσα θερινή περίοδο”, επισημαίνει σε δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Μουστάκας.
Related Post
Τοπικά ΘΕΡΜΗ : Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα για το 2021

Με φυσική παρουσία, έπειτα από σχεδόν τέσσερις μήνες, συνεδρίασε χθες το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης. Η συνεδρίαση έγινε με όλα τα Read more

Τοπικά Λαγκαδάς : Είναι μια δύσκολη μέρα- Είμαστε σε ετοιμότητα και για το βράδυ

Δύσκολη χαρακτήρισε τη χθεσινή νύχτα ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης κατά την οποία δημιουργήθηκαν προβλήματα σε πολλές περιοχές του δήμου Read more

Πλημμύρες στον Λαγκαδά : Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος

Σημαντικά προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Από την έντονη βροχόπτωση δεκάδες άτομα εγκλωβίστηκαν Read more

Τοπικά ΔΕΛΤΑ : Διαμαρτυρία 3 Προέδρων Τοπικών Διαμερισμάτων

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την κεντρική διαχείριση του Δήμου Δέλτα και προσωπικά προς τον Δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη εξέδωσαν οι Πρόεδροι του Read more