ΔΗΜΟΣ ΘΕΡΜΗΣ : Δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ αύριο στη Θέρμη

Έπειτα από αίτημα του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας πρόκειται να πραγματοποιήσει δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) για τον έλεγχο της covid-19 στην Κοινότητα της Θέρμης. Συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή 12 Μαρτίου τα rapid test θα γίνουν στο κτίριο του ΚΑΠΗ, από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.
Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα και να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους. Το αποτέλεσμα του τεστ γνωστοποιείται μόνον σε αυτόν που το έκανε, μέσω sms στην περίπτωση που είναι αρνητικό ή μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας στην περίπτωση που είναι θετικό. Σημειώνεται ότι για τη μετακίνησή τους οι πολίτες θα πρέπει να έχουν στείλει μήνυμα (sms) με τον κωδικό 1 στο 13033.
Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Δευτέρα 8 Μαρτίου στο Κάτω Σχολάρι έγιναν 187 rapid test και προέκυψαν 6 θετικά (3,21%). Αφορούσαν σε 3 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 50 έτη.

Επίσης, την Τρίτη 9 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκαν στο Τριάδι 216 rapid test και προέκυψαν 10 θετικά (4,63%). Αφορούσαν σε 6 άνδρες και 4 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 56 έτη.