ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ – “Μπροστά ο άνθρωπος” : Αποχή απο τισ διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου

Με αιχμές κατά του τρόπου λειτουργίας της διοίκησης και προσωπικά κατά του δημάρχου Δέλτα, Γιάννη Ιωαννίδη, η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης “Μπροστά ο άνθρωπος”, με επικεφαλής τον Ευθύμη Φωτόπουλο, ανακοινώνει πως θα απέχει από την εκλογική διαδικασία της Κυριακής, 28 Μαρτίου, για την ανάδειξη νέου προέδρου δημοτικού συμβουλίου, του τρίτου μέσα σε διάστημα μόλις 18 μηνών.
“Αρνούμαστε να συμμετέχουμε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για τρίτη φορά προς ανάδειξη προέδρου, διότι αυτό δεν είναι πλέον πρόβλημα του δημοτικού συμβουλίου αλλά της παράταξης σας και σε τελική ανάλυση της διοίκησης που κληθήκατε από τους δημότες να ασκείσετε, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν μπορείτε…”, αναφέρει χαρακτηριστικά η πλευρά Φωτόπουλου.
Προστίθεται ακόμη πως οι παραιτήσεις των μελών της παράταξης του δημάρχου από τα αξιώματα και τις θέσεις ευθύνης που αναλαμβάνουν είναι συχνές σε σημείο που “έχει γίνει ρουτίνα και γι αυτό δεν μας εκπλήσσει”. Ως χαρακτηριστικά παραδείγματα αναδεικνύονται οι παραιτήσεις αρκετών στελεχών αλλά και οι συνεργασίες που ακολούθησαν, με τελευταία αυτή του δημάρχου, Γιάννη Ιωαννίδη με τον Αλέξανδρο Διαμαντόπουλο.
Η παράταξη Φωτόπουλου στέκεται στο γεγονός ότι στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην οποία ορίστηκε ως πρόεδρος του Κοινωνικού και Πολιτιστικού Οργανισμού του δήμου Δέλτα ο κ.Διαμαντόπουλος, ο Ευάγγελος Χαλβατζής αρνήθηκε να προεδρεύσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να προεδρεύσει του Σώματος ο Δημήτρης Δαρμουσλής, αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης. “Τα προβλήματα λοιπόν στην παράταξη σας κ.δήμαρχε δεν μπορούμε να σας τα λύσουμε εμείς που μας καλείτε να εκλέξουμε για τρίτη φορά πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου σε διάστημα 18 μηνών από την ανάληψη των καθηκόντων σας. Αναλάβετε τις ευθύνες σας και λύστε τα μόνοι σας και μην υποβαθμίζετε τους ίδιους τους θεσμούς