ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΤΑ : Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης στον Ελληνισμό του Πόντου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ :  “Η 19η Μαΐου είναι ημέρα άσβεστης μνήμης, διαρκούς τιμής στον Ελληνισμό του Πόντου και της γενοκτονίας που υπέστη .Τις 353.000 και πλέον Έλληνιδες και Ελληνες που έπεσαν θύματα του Τουρκικού εθνικισμού, τις εκατοντάδες χιλιάδες που ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους.
Είναι και ημέρα εθνικής ευθύνης.
Χρέος μας, να αγωνιστούμε όλοι μαζί για την δικαίωση του Ποντιακού Ελληνισμού, μέσω της διεθνούς καταδίκης της γενοκτονίας και αναγνώρισης της ιστορικής αλήθειας.
Χωρίς μισαλλοδοξίες, πάθη και ατελέσφορους αναθεωρητισμούς αλλά με σεβασμό στην ιστορική πραγματικότητα.
Η Βουλή των Ελλήνων το 1994 αναγνώρισε και θεσμικά τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, πράξη που ακολούθησαν και άλλα κοινοβούλια στην Ευρώπη και παγκόσμια.
Η διεθνής αναγνώριση του ιστορικού γεγονότος, αποτελεί καθοριστική πράξη στην Παγκόσμια Ειρήνη, στο σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην αποτροπή επανάληψης παρόμοιων εγκλημάτων κατά της Ανθρωπότητας.
Γι’ αυτό χρειάζεται ομοψυχία, αλληλεγγύη, κοινωνική συνοχή, εθνική ενότητα. Μόνον έτσι θα κρατήσουμε τη χώρα μας, όρθια, ισχυρή, αυτοδύναμη, ισότιμη μέσα στην Ευρώπη, χωρίς να κινδυνεύει από όσους εποφθαλμιούν με κάθε τρόπο, όπως διαπιστώσαμε πρόσφατα, τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα της πατρίδας μας.”