δΗΜΟΣ Δέλτα : 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Νεανικών Ορχηστρών Μια μουσική επικράτεια πολιτισμού στη Σίνδο

Την έναρξη του 23ου Διεθνές Νεανικών Ορχηστρών Δήμου Δελτα κήρυξε ο δημαρχος Γιαννης Ιωαννιδης στη Σινδο.
Το φεστιβάλ μετά την διετή αναστολή λόγω πανδημίας, επανεκκινεί τις εκδηλώσεις του.
Ο κ Ιωαννιδης καλωσόρισε στη Σινδο τους νέους καλλιτέχνες που έφτασαν από πολλά μέρη του κόσμου για να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους σε μια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός εδώ και πολλά χρόνια χάρη στην ακούραστη προσπάθεια του καλλιτεχνικού Διευθυντή Μίλτου Πολυχρονίδη.
«Απόψε ορθωνουμε ένα τείχος στις φωνές του ρατσισμού της μισαλλοδοξίας του φασισμού και εργαζόμαστε για την εμπέδωση της φιλίας της ειρήνης και της συνεργασίας των λαών», ανέφερε ο Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης Ιωαννίδης, κηρύσσοντας την έναρξη των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ.
Ο κ Ιωαννιδης έκανε λόγο για έναν έναν καταξιωμένο θεσμό που ξεπερνά τα όρια της τοπικής κοινωνίας και έχει μετουσιωθεί σε ένα ιδιαιτερα σημαντικό γεγονός και ένα σημείο καλλιτεχνικής αναφοράς συνολικά για την Πόλη της Θεσσαλονίκης.
«Είναι ένας θεσμός που αποδεικνύει κάθε χρόνο την αξία του ως ποιοτική πολιτιστική δημιουργία, προσφορά και καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.
Ένας θεσμός που αναδεικνύει μια ακόμα δυναμική και δημιουργική πλευρά των δυνατοτήτων, της δυτικής πλευράς και της πόλης.
Εδώ και 23 χρόνια διατηρούμε τις ίδιες υψηλές προδιαγραφές που διαμορφώθηκαν σε όλη τη διαδρομή.
Συνεχίζουμε στην ίδια κατεύθυνση με ανανεωμένο ενθουσιασμό, με σταθερή πυξίδα την καλλιτεχνική ποιότητα και αξία, στοιχεία που το ανέδειξαν ως ένα διεθνούς επιπέδου πολιτιστικό γεγονός του τόπου μας.
Από την έναρξη του θεσμού κεντρικό μήνυμα που διέπει τις διοργάνωσεις είναι: “Η μουσική μας ενώνει”.
Ο πολιτισμός μας ενώνει, επί της ουσίας και επί του πρακτέου, είναι δύναμη της πολιτιστικής αυτοσυνειδησίας του τόπου μας μέσα από την οποία διερευνούμε και ανακαλύπτουμε διαρκώς όχι μόνο τον εαυτό μας, τον περίγυρο αλλά και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα μας.
Ο πολιτισμός παραμένει πάντα ο καλύτερος τρόπος δημιουργικής συμμετοχής και έκφρασης, με τον οποίο μπορούμε να υπερβούμε συλλογικά, κάθε είδους δυσκολίες.
Σας καλωσορίζω στις φετινές εκδηλώσεις, που σηματοδοτούν νέα αφετηρία του θεσμού, σε μια χρονιά ορόσημο για την ιστορική συγκρότηση της πατρίδας μας ως σύγχρονο κράτος, μιας και συμπληρώνονται 100 χρόνια, από τα ανεξίτηλα στην εθνική μνήμη, γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής.
Σας καλοσορίζω σε αυτή «μουσική επικράτεια πολιτισμού» στη δυτική πλευρά της πόλης, στην έδρα του δήμου Δέλτα, στην πλατεία της Σίνδου, για να απολαύσουμε μουσικές περιπλανήσεις.
Ευχαριστώ όλους όσους εργάστηκαν για την πραγματοποίηση του, κυρίως τους νεολαίους εθελοντές, που δίνουν στο Φεστιβάλ, τη δική τους ξεχωριστή πνοή και (βέβαια την ΨΥΧΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ το μαέστρο μας κ. Μιλτιάδη Πολυχρονίδη)
Ευχαριστώ τους κατοίκους όλου του δήμου Δέλτα, που στήριξαν σε κάθε βήμα το Φεστιβαλ, οι οποίοι πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι, για τα 23 χρόνια αυτής της δημιουργικής διαδρομής και τη διεθνή καταξίωση ενός θεσμού, που αναπτύχθηκε χάρη στη δική τους πληθωρική υποστήριξη και παρουσία» κατάληξε ο κ Ιωαννιδης και ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκόμενους να χαρούν τις δημιουργίες των νεανικών ορχηστρών και να πλημμυρίσει το μυαλό και η ψυχή τους, με τη μουσική πανδαισία των ήχων που θα μας προσφέρουν.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η Αντιπεριφερειαρχης Θεσσαλονικης Βούλα Πατουλιδου , η πρόεδρος της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης Γερακίνα Μπισμπινά οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Δέλτα Γιωργος Κυριακίδης, Κωνσταντίνος Δουσδαμπάνης, Βουλα Ελευθεριάδου, Αχιλλεας Χαντες ο εντεταλμένος συμβουλος Παιδειας Αντωνης Αντωνιάδης, ο προεδρος του ΚΠΟΔΔ Αλεξανδρος Διαμαντόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι του Δημου Δελτα και οι κυρία Άνδρη Ανδρέου και Εύρος Ευρυβιάδης δημοτικοί σύμβουλοι του Δημου Λάρνακας καθώς και πλήθος θεατών

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα και άτομα που κάθονται

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα, άτομα που κάθονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα, άτομα που στέκονται και εξωτερικοί χώροι

Μπορεί να είναι εικόνα 10 άτομα και άτομα που στέκονται

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται, εξωτερικοί χώροι και πλήθος