δΗΜΟΣ Δέλτα : Περιπτώσεις απάτης με υπολογιστή – Τέσσερις συλλήψεις

Στην εξιχνίαση δύο περιπτώσεων απατών με υπολογιστή προχώρησαν έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Δέλτα.
Για τις υποθέσεις ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο αλλοδαποί και δύο ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν σχετικές δικογραφίες.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, το Δεκέμβριο του 2021 50χρονη ημεδαπή επιχείρησε να πραγματοποιήσει πώληση οχήματος μέσω ιστοσελίδας και δέχθηκε κλήση από άγνωστο άνδρα, καθώς και από 49χρονο ημεδαπό και έναν αλλοδαπό, οι οποίοι αφού απέσπασαν τους προσωπικούς της κωδικούς πρόσβασης σε τραπεζικό λογαριασμό επιχείρησαν να μεταφέρουν το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό έτερου αλλοδαπού.
Στη δεύτερη περίπτωση, 21χρονος ημεδαπός, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με 34χρονο ημεδαπό τον Οκτώβριο του 2021, ως αγοραστής κινητήρα επιβατηγού οχήματος, που είχε αναρτήσει σε αγγελία σε ιστοσελίδα ο 34χρονος, κατάφερε και του απέσπασε τα στοιχεία της τραπεζικής του κάρτας και να αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 11.800 ευρώ.
Οι σχηματισθείσες δικογραφίες υποβλήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.