ΔΕΥΑ Χαλκηδόνος : ΑΠΑΝΤΗΣΗ “Της Σοβαρής Καταγγελίας για βλάβη νερού…! στα ΚΟΥΦΑΛΙΑ»

Άμεση ήταν η απάντηση της ΔΕΥΑΧ για το σχόλιο που φιλοξένησε το   “vimathess -NEWS” με τίτλο   “Σοβαρή Καταγγελία για βλάβη νερού…! στα ΚΟΥΦΑΛΙΑ» Δημοσιεύουμε ολόκληρη την απάντηση που την υπογράφει ο ίδιος ο διευθυντής της ΔΕΥΑΧ

«Σε απάντηση της Σοβαρής Καταγγελίας

για βλάβη νερού…! στα ΚΟΥΦΑΛΙΑ»

Στις 05/05/2020 ημέρα Τρίτη ο τεχνίτης υδραυλικός κ. Κ.Δ. υπάλληλος της ΔΕΥΑΧ ενώ ήταν σε κανονική άδεια έγινε δέκτης τηλέφωνου από τον κ. Φ.Χ. κάτοικο Κουφαλίων για διαρροή στην οδό Παύλου Μελά 3, παρόλο ότι ήταν σε άδεια ο τεχνίτης υδραυλικός μετέβει στο σημείο της βλάβης όπου η βλάβη ήταν στο παρακείμενο ακίνητο (ακατοίκητο) του ξαδέλφου του και εντός του ακίνητου (αυλή).
Ο τεχνίτης ενημέρωσε τον κ. Φ.Χ. ότι την βλάβη θα πρέπει να την αποκαταστήσει ο ιδιώτης που έχει το ακίνητο καλώντας έναν ιδιώτη υδραυλικό και όταν θα προχωρούσε στην αποκατάσταση της βλάβης θα έπρεπε να ενημερώσει την υπηρεσία της ΔΕΥΑΧ στο τηλέφωνο βλαβών για να γίνει η διακοπή της υδροδότησης για την αποκατάσταση.
Στις 07/05/2020 ημέρα Πέμπτη στις 12.20΄ ο κ. Φ.Χ. τηλεφώνησε τον τεχνίτη υδραυλικό που ήταν σε κανονική άδεια ότι είχε προκαλέσει βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης και ότι ΄΄θα έπρεπε να έρθει να κλείσει τα νερά για να κάνει την αποκατάσταση΄΄ ο τεχνίτης τον παρέπεμψε στην υπηρεσία ώστε να επαλειφθεί του θέματος.
Η υπηρεσία της ΔΕΥΑΧ ενημερώθει στις 12.37΄ και με εντολή του προϊσταμένου του μετακινήθει ο κ. Ρ.Γ. υδρονομέας που ευρίσκονταν εκείνη την στιγμή στα Κουφάλια ώστε για να πάει να δει και να δώσει μια εικόνα της κατάστασης, διότι το συνεργείο βλαβών ήταν στην Κοινότητα Βαθυλάκκου.
Στις 12.48΄ ο υδρονομέας της υπηρεσίας ενημέρωσε τον προϊστάμενο του, ότι ο ιδιώτης από το ακίνητο (αυλή) είχε προχωρήσει περίπου 6-7 μέτρα έως το πεζοδρόμιο με σκαπτικό μέσω JCB για να αντικαταστήσει τον σιδηροσωλήνα που ήταν σε προχωρημένη οξείδωση και μάλιστα προχώρησε και εντός του πεζοδρομίου περίπου 0,30 – 0,40μετρα χωρίς να έχει την άδεια εκσκαφής από τον Δήμο αλλά και την άδεια από την ΔΕΥΑΧ, με αποτέλεσμα να έχει προκληθεί βλάβη στο δίκτυο.
Ο υδρονομέας είχε κλείσει την κεντρική δικλείδα ύδρευσης ώστε να μπορέσει ο ιδιώτης υδραυλικός που ήταν εκεί παρών να αποκαταστήσει την βλάβη και μετά περίπου από 1 ώρα αφού έγινε η αποκατάσταση εδόθη το δίκτυο πάλι προς υδροδότηση.
Αυτά είναι τα πραγματικά δεδομένα για το ιστορικό της βλάβης στην Κοινότητα Κουφαλίων.
Ο Δ/ντης της ΔΕΥΑΧ