ΔΕΗ : Απεργία την ημέρα της έκτακτης συνέλευσης των μετόχων της ΔΕΗ αποφάσισε η ΓΕΝΟΠ αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση

Η Ομοσπονδία εργαζομένων στη ΔΕΗ, αποφάσισε σήμερα την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας στις 19 Οκτωβρίου, ημέρα που έχει προγραμματισθεί η έκτακτη γενική συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Το διοικητικό συμβούλιο της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έλαβε σήμερα αποφάσεις για τον τρόπο αντίδρασης των εργαζομένων του Ομίλου ΔΕΗ στην απόφαση της Διοίκησης της εταιρίας να προχωρήσει σε Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου με αποκλεισμό του βασικού μετόχου, του Δημοσίου.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν οι κινητοποιήσεις που σχεδιάζονται και εξειδικεύτηκαν οι δράσεις της Ομοσπονδίας τόσο για την ενημέρωση των καταναλωτών, των εργαζομένων, των επαγγελματικών και κοινωνικών φορέων, των πολιτικών κομμάτων και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Κατά τη συνεδρίαση του ΔΣ, αποφασίστηκε η πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας και συλλαλητήριο στις 19 Οκτωβρίου, ενώ θα προηγηθεί λίγες μέρες πριν και σε χρόνο που θα ανακοινωθεί, συνέντευξη Τύπου όπου και θα παρουσιαστούν οι θέσεις της Ομοσπονδίας και η αντίθεσή της «στο χάρισμα της ΔΕΗ».