Δήμ. Ωραιοκάστρου : «Φωτίζουμε το Δήμο Ωραιοκάστρου και στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης»

Τα φετινά Χριστούγεννα «Μένουμε Σπίτι» για την ασφάλειά μας και φωτίζουμε τα σπίτια, τα μπαλκόνια, τις γειτονιές, τις καρδιές μας, στέλνουμε μήνυμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο!
⭐️ Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Ωραιοκάστρου, υπό τον τίτλο «Αγγέλων Έλευσις 2020», φέτος αποκτούν διαφορετικό χαρακτήρα, λόγω της πανδημίας του Covid-19. Η διοίκηση του Δήμου με στόχο να διαλύσει το «μαύρο» χρώμα του εγκλεισμού και της απομόνωσης, σχεδίασε να φωταγωγήσει το Ωραιόκαστρο, την Καλλιθέα και την Μυγδονία με λαμπερά και αισιόδοξα χρώματα.
🎄 Για πρώτη φορά φέτος τα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες θα φωταγωγηθούν την ίδια ώρα. Το άναμμα των δέντρων θα γίνει την Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2020, στις 7 το απόγευμα.
👉 «Οι συνθήκες που γιορτάζουμε φέτος τα Χριστούγεννα είναι ιδιαίτερες. Μένουμε σπίτι με τις οικογένειές μας, για να είμαστε ασφαλείς. Ως διοίκηση στέλνουμε στους δημότες μας, σε όλο τον κόσμο, μήνυμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης. Φωταγωγούμε το Δήμο Ωραιοκάστρου από άκρη σε άκρη και για πρώτη φορά ανάβουμε την ίδια ώρα τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στο Ωραιόκαστρο, στην Καλλιθέα και τη Μυγδονία. Στεκόμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη και πολύ περισσότερο στα παιδιά. Αποφασίσαμε τα χρήματα που επρόκειτο να δαπανηθούν για τις εορταστικές εκδηλώσεις, να δοθούν σε φιλανθρωπικά σωματεία. Απαντάμε στην κρίση του κορωνοϊού με αγάπη, αλληλεγγύη και αισιοδοξία. Καλές γιορτές σε όλες και σε όλους», τονίζει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης.
👉 «Φέτος δεν συγκεντρωνόμαστε στις πλατείες για να γιορτάσουμε όλοι μαζί τα Χριστούγεννα. Δίνουμε, όμως, περισσότερο φως στη ζωή μας, στολίζοντας και φωταγωγώντας το Δήμο μας. Στέλνουμε μήνυμα ενότητας, ανάβοντας την ίδια ώρα τα χριστουγεννιάτικα δέντρα σε όλες της Δημοτικές Ενότητες. Μένουμε σπίτι, αλλά φωτίζουμε τις ζωές μας», αναφέρει η Χριστίνα Ζάπρα, εντεταλμένη σύμβουλος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου.
✅ Διευκρινίζεται πως λόγω των μέτρων που ισχύουν για τον περιορισμό της διασποράς του Covid-19, το άναμμα των δέντρων την Τετάρτη, 9 Δεκεμβρίου 2020, στις 19.00, θα γίνει από τους προέδρους και τα μέλη των τοπικών συμβουλίων με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό και χωρίς την παρουσία πολιτών.