Δήμ. Ωραιοκάστρου : Στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ο Δήμος Ωραιοκάστρου

Στις εκδηλώσεις μνήμης για τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο συμμετείχε και φέτος ο Δήμος Ωραιοκάστρου
👉 Ο Δήμος Ωραιοκάστρου συμμετείχε και φέτος στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε σήμερα η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την επέτειο υπογραφής της ανακωχής και λήξης του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου στα Συμμαχικά Κοιμητήρια «Ζέιτενλικ».
➡ Ο Δήμος Ωραιοκάστρου συμμετέχει στις εκδηλώσεις με πρωτοβουλία του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, στο πλαίσιο των ενεργειών που κάνει η δημοτική αρχή, με σκοπό να αναδειχθούν τα οχυρά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, που εντοπίζονται σε περιοχές του Δήμου Ωραιοκάστρου.
➡ Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτισμού του Δήμου Ωραιοκάστρου, Χριστίνα Ζάπρα, εκπροσωπώντας τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, κατέθεσε στεφάνι στο Ελληνικό Μνημείο των Συμμαχικών Κοιμητηρίων, αποτίνοντας φόρο τιμή στους πεσόντες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ωραιοκάστρου υλοποίησε προγραμματική σύμβαση με το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και την Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης – Αναπτυξιακής Ανώνυμης Εταιρίας ΟΤΑ (ΜΑΘ ΑΑΕ/ΟΤΑ), με αντικείμενο την έρευνα και συγκέντρωση στοιχείων και δεδομένων ιστορικής περιόδου Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ωραιοκάστρου.