Δήμ. Ωραιοκάστρου : Στη δικαιοσύνη

Στη δικαιοσύνη θα προσφύγει ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, ζητώντας την παρέμβαση του εισαγγελέα με αφορμή καταγγελίες που έγιναν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και αφορούν την εικόνα που παρουσιάζει η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Ωραιοκάστρου (ΔΕΥΑΩ).
Ο παραιτηθείς πρόεδρος της ΔΕΥΑΩ (δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του), Δαμιανός Ιωσηφίδης, ενημέρωσε το Σώμα για την κατάσταση που διαπίστωσε κατά τη σύντομη θητεία του. Οι καταγγελίες θέτουν ζήτημα δημόσιας υγείας για τους κατοίκους της Μυγδονίας και της Καλλιθέας, περιοχές που υδροδοτούνται από γεωτρήσεις. Όπως υποστήριξε ο κ. Ιωσηφίδης, δεν κατέστη δυνατό να βρεθεί «κάποιο χαρτί σύμφωνα με το οποίο εταιρεία με πιστοποίηση να έχει καθαρίσει τις δεξαμενές νερού ποτέ».
Οι καταγγελίες αφορούν επίσης κτιριακές εγκαταστάσεις που είναι σε άθλια κατάσταση, οικισμούς χωρίς ρολόγια ύδρευσης, ανείσπρακτους λογαριασμούς, αδυναμία εκτέλεσης αναγκαίων έργων ύδρευσης και αποχέτευσης, υποστελέχωση της ΔΕΥΑΩ. Ο κ. Ιωσηφίδης ενημέρωσε ακόμα το δημοτικό συμβούλιο για τον βιολογικό καθαρισμό της Λητής που, όπως είπε, υπολειτουργεί και «δέχεται βοθρολύματα, κάτι το οποίο δεν θα έπρεπε να γίνεται».
«Όποιος έχει κάνει οτιδήποτε το επιλήψιμο θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Όλα στο φως είναι το κεντρικό μας σύνθημα. Δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πλέον πίσω από το δάχτυλο μας» είπε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», με αφορμή τα όσα ειπώθηκαν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Σημειώνεται, δε, πως πέρα από την προσφυγή στη δικαιοσύνη, ο κ. Τσακίρης διατάσσει και διαχειριστικό έλεγχο στην επιχείρηση.
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου μίλησε και για «εμπόδια» που εντόπισε στη ΔΕΥΑΩ, λέγοντας «πως είναι πολλά, όμως οι πολίτες μας έδωσαν την εντολή να τα αντιμετωπίσουμε» και σημειώνοντας πως «οποιαδήποτε ευθύνη υπάρχει για κακοδιαχείριση στο συγκεκριμένο Νομικό Πρόσωπο θα πρέπει να αποδοθεί».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ