Δήμ. Ωραιοκάστρου : Ο δήμος τίμησε την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα

Με λαμπρότητα και επισημότητα ο Δήμος Ωραιοκάστρου τίμησε σήμερα, Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020, την Ημέρα Μνήμης του Μακεδονικού Αγώνα.
Σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες έγινε σημαιοστολισμός των δημόσιων και δημοτικών κτιρίων και των πλατειών και στους ιερούς ναούς τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη όσων αγωνίστηκαν υπέρ της Μακεδονίας. Στη συνέχεια ακολούθησε κατάθεση στεφάνων σε Ηρώα και Μνημεία στις Δημοτικές Ενότητες Ωραιοκάστρου, Καλλιθέας και Μυγδονίας.
Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Πεντάλοφο. Τον συνόδευαν ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας, Αριστείδης Λαζαρίδης και ο πρόεδρος της Κοινότητας Πενταλόφου, Πάτροκλος Σπυρόπουλος. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε η Ειρήνη Μαραγκού, εκπαιδευτικός του Δημοτικού Σχολείου Πενταλόφου.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο από τον δήμαρχο Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, τον πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Πενταλόφου, Πάτροκλο Σπυρόπουλο, από εκπρόσωπο των απογόνων Μακεδονομάχων, από το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Πενταλόφου και τέλος, από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Νηπιαγωγείων και του Δημοτικού Σχολείου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πενταλόφου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα που στέκονται, παπούτσια, ουρανός, κουστούμι και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, δέντρο, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται, δέντρο, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: 4 άτομα, άτομα που στέκονται

Η εικόνα ίσως περιέχει: 3 άτομα, άτομα που στέκονται, ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες