Δήμ. Ωραιοκάστρου : Αναπτυξιακός ο νέος προϋπολογισμός

Η Ψηφιακή αυτοδιοίκηση, Η γενναίες επενδύσεις στον τομέα της καθαριότητας και η αναβάθμιση του δημόσιου χώρου είναι τρεις από τους βασικούς πυλώνες επάνω στους οποίους εδράζεται ο προϋπολογισμός του δήμου Ωραιοκάστρου για το 2020.

Ο πρώτος δημοτικός προϋπολογισμός που κατατίθεται από τη διοίκηση του Παντελή Τσακίρη ανέρχεται στο ύψος των περίπου 37,26 εκατ. ευρώ και εμφανίζεται αυξημένος κατά περίπου τέσσερα εκατ. ευρώ σε σχέση με αυτόν της τρέχουσας χρονιάς.

Σε δημόσια διαβούλευση

Χτες το απόγευμα το προσχέδιο του δημοτικού προϋπολογισμού για την καινούρια χρονιά -μαζί με το προσχέδιο του τεχνικού προγράμματος, το οποίο περιλαμβάνει τα έργα και τις μελέτες που σχεδιάζεται να προχωρήσουν μέσα στο 2020- παρουσιάστηκε στη δημοτική επιτροπή διαβούλευσης του δήμου Ωραιοκάστρου, που συνεδρίασε υπό την προεδρία της προέδρου του δημοτικού συμβουλίου Ωραιοκάστρου Ευαγγελίας Δρόσου.

«Είμαστε σταθερά προσηλωμένοι στους στόχους που θέσαμε από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας, που δεν είναι άλλοι από τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας, τη μείωση του χρόνου εξυπηρέτησής τους από τις δημοτικές υπηρεσίες και την υλοποίηση έργων που θα αναβαθμίσουν αισθητικά και λειτουργικά και το Ωραιόκαστρο και την Καλλιθέα και τη Μυγδονία», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, υπογραμμίζοντας ότι ο γόνιμος διάλογος που γίνεται στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τους πολίτες και τους εκπροσώπους φορέων αποτελεί την κορυφαία διαδικασία δημοκρατικότητας και συμμετοχικότητας του πολίτη.

Έμφαση στην καθημερινότητα

Τις βασικές κατευθύνσεις του προϋπολογισμού παρουσίασε στους συμμετέχοντες ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών Δημήτρης Καρασαββίδης.

Όπως σημείωσε, στο πλαίσιο του δημοτικού προϋπολογισμού για το νέο έτος προβλέπεται ένα μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα στην καθαριότητα, μεταξύ άλλων με προμήθεια νέων οχημάτων και μηχανολογικού εξοπλισμού αλλά και με πρόβλεψη για τη διαχείριση των ογκωδών αντικειμένων, ώστε ο ευαίσθητος αυτός τομέας να αναβαθμιστεί σημαντικά.

Μέσα στο 2020, όπως πρόσθεσε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, θα προβλεφθούν ανάμεσα σε άλλα διπλάσια κονδύλια για τη διαχείριση του ζητήματος των αδεσπότων αλλά και αυξημένα κονδύλια για παρεμβάσεις που έχουν να κάνουν με την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου.

Όπως σημείωσε από την πλευρά του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος σε θέματα Υποδομών και Αθλητισμού Άκης Καζαντζίδης, για την καινούρια χρονιά δρομολογούνται έργα σε όλες τις δημοτικές ενότητες, τα οποία περιλαμβάνουν από επισκευές αθλητικών εγκαταστάσεων και παρεμβάσεις στα σχολεία μέχρι κατασκευές νέων παιδικών χαρών και αναπλάσεις.

Ψηφιακή αυτοδιοίκηση

Ενισχυμένοι στον νέο δημοτικό προϋπολογισμό θα είναι και οι κωδικοί που αφορούν την ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο αντιδήμαρχος Ψηφιακής Πολιτικής και Νέας Γενιάς Νικόλας Σαραμούρτσης, μέσα στο 2020 μεταξύ άλλων σχεδιάζονται η δημιουργία νέας διαδικτυακής πύλης για τον δήμο Ωραιοκάστρου, η δημιουργία πλατφόρμας ανοιχτής διακυβέρνησης, η ανάπτυξη εφαρμογής για την καταχώρηση των αιτημάτων των πολιτών καθώς και η δημιουργία ενός εργαλείου που θα τεθεί στη χρήση των ανέργων.

Related Post
ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ : Ανοιχτή επιστολή του πρωην δημάρχου Αστέριου Γαβότση

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΑΒΟΤΣΗ ΑΣΤΕΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΑ ΜΑΥΡΟΡΑΧΗΣ Γινόμαστε μάρτυρες ακόμα μίας περιβαλλοντικής Read more

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΚΟΚΑΣΤΡΟΥ : Με ψήφισμά του ο δήμος ζητάει να ακυρωθεί η δημιουργία ΜΕΑ στη Μαυροράχη

Την ακύρωση της δημιουργίας ΜΕΑ στη Μαυροράχη ζητά με ψήφισμά του ο δήμος Ωραιοκάστρου. Όπως αναφέρεται στο ψήφισμα που εξέδωσε Read more

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ : Πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα» στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής από τον δήμο Ωραιοκάστρου

Για ακόμη μία χρονιά διοργανώνεται το πρόγραμμα «Παιδί και Θάλασσα» στη Νέα Ηράκλεια Χαλκιδικής από τον δήμο Ωραιοκάστρου. Το πρόγραμμα Read more

ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ : Συνεχίζουμε να διατηρούμε τον τόπο μας καθαρό

Συνεχίζουμε να διατηρούμε τον τόπο μας καθαρό: Εκτεταμένη επιχείρηση καθαριότητας στα Κοιμητήρια Ωραιοκάστρου Νοιαζόμαστε για τον τόπο μας και φροντίζουμε Read more