Δήμ. Ωραιοκάστρου : Άμεση ανταπόκριση δημάρχου στο γράμμα που έλαβε από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δρυμού

Το προσωπικό ενδιαφέρον και την άμεση ανταπόκριση του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, προκάλεσε το γράμμα που έλαβε από τους μικρούς μαθητές της Β΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Δρυμού. Τα παιδιά έστειλαν επιστολή στον δήμαρχο, μέσω της οποίας του ζητούν να κατασκευαστούν πεζοδρόμια έξω από το σχολείο τους, για να μπορούν να μετακινούνται με ασφάλεια.

Ο δρόμος έξω από το σχολικό συγκρότημα έχει μικρό πλάτος και δεν υπάρχουν πεζοδρόμια.

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα των μικρών μαθητών. Απέστειλε απαντητική επιστολή με την οποία συγχαίρει τα παιδιά για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν να αναδείξουν το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να διεκδικήσουν λύση, καθώς αποδεικνύουν με τον τρόπο αυτό ότι από την ηλικία των 7 χρονών είναι ενεργοί πολίτες, αγαπούν τον τόπο τους και προσπαθούν να τον κάνουν καλύτερο.

Ο κ. Τσακίρης έδωσε παράλληλα εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Ωραιοκάστρου να μεταβούν στο σχολείο, με στόχο να ικανοποιηθεί το αίτημα των μαθητών.

Άμεσα μετέβησαν στο Δημοτικό Σχολείο Δρυμού ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Πολεοδομίας, Χαράλαμπος Καζαντζίδης, και ο ειδικός σύμβουλος του δημάρχου για θέματα Τεχνικών Έργων, Αλέξανδρος Αλεξίου.

Ο αντιδήμαρχος, κ. Καζαντζίδης, συνομίλησε με τα παιδιά και την δασκάλα τους, άκουσε το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και τους διαβεβαίωσε πως οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Ωραιοκάστρου θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επιλυθεί άμεσα.

Οι κύριοι Καζαντζίδης και Αλεξίου ενημερώθηκαν πιο αναλυτικά για το θέμα από τα μέλη του δ.σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και από τον διευθυντή του σχολείου. Σε συνεργασία μαζί τους επεξεργάζονται ήδη προτάσεις, ώστε τις επόμενες ημέρες να ικανοποιηθεί το αίτημα των μαθητών και η μετακίνησή τους προς και από το σχολείο να γίνεται με απόλυτη ασφάλεια.

✉️ Ακολουθεί το κείμενο της απαντητικής επιστολής του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Παντελή Τσακίρη, προς τους μαθητές της Β΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Δρυμού:

«Διάβασα με μεγάλη προσοχή την επιστολή σας. Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά που επικοινωνείτε μαζί μου για να μου μεταφέρετε το πρόβλημα που αντιμετωπίζετε.

Η πρωτοβουλία σας αυτή δείχνει ότι, αν και μικροί, είστε κάτι που ακόμη και αρκετοί μεγάλοι δεν είναι: ενεργοί πολίτες!

Αποδεικνύετε ότι αγαπάτε τον τόπο σας και θέλετε να τον κάνετε καλύτερο. Αποδεικνύετε ότι καλλιεργείτε ήδη από τώρα τα στοιχεία που αύριο θα σας κάνουν ηγέτες.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω πως ο ίδιος προσωπικά μεριμνώ για να δοθεί λύση στο πρόβλημα σχετικά με την ασφαλή μετακίνησή σας προς και από το σχολείο. Άμεσα μάλιστα έδωσα εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μας και τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθούν το σχολείο σας μηχανικοί, ώστε να βρούμε λύση και να μετακινείστε με ασφάλεια.

Θέλω επίσης να σας πω ότι βρίσκομαι στο πλευρό σας, στο πλευρό των γονιών και των δασκάλων σας για να αντιμετωπίζουμε μαζί όσα προβλήματα προκύπτουν».

Η εικόνα ίσως περιέχει: 2 άτομα, άτομα που στέκονται και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα, άτομα που στέκονται, παπούτσια και υπαίθριες δραστηριότητες

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.