Δήμ. Χαλκηδώνος : Οι μελλοντικές δράσεις της Επιτροπής Ισότητας 

Οι μελλοντικές δράσεις της Επιτροπής Ισότητας απασχόλησαν την πρώτη συνάντηση των μελών της που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλκηδόνος παρουσία του Δημάρχου, Σταύρου Αναγνωστόπουλου και της Προέδρου της Επιτροπής Ισότητας και Δημοτικής Συμβούλου, Αναστασίας Κοκκινίδου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι θεματικές ενότητες που θα ασχοληθεί η Επιτροπή όπως η ψυχική υγεία, η ενδοοικογενειακή βία, η κακοποίηση, το παιδί και η γυναίκα, η θέση της γυναίκας στην εργασία, εκπαιδευτικά προγράμματα κλπ. Επίσης, συζητήθηκαν θέματα επικοινωνίας των δράσεων της Επιτροπής όπως η δημιουργία banner στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου, η δημιουργία λογότυπου καθώς επίσης ο σχεδιασμός φυλλαδίων, τα οποία θα διανεμηθούν σε κεντρικά σημεία του δήμου.
Όπως τόνισε η Πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας, Αναστασία Κοκκινίδου «πρόκειται για την πρώτη συνάντηση- γνωριμίας των μελών της Επιτροπής και θα ακολουθήσουν και άλλες συναντήσεις το προσεχές χρονικό διάστημα». «Συζητήσαμε διάφορα θέματα, αναπτύξαμε τους προβληματισμούς μας και θέσαμε επί τάπητος δράσεις οι οποίες θα αναπτυχθούν στο μέλλον, αρχής γενομένης από μια διαδικτυακή δράση με αφορμή την Γιορτή της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου. Η πανδημία μας αποτρέπει να διοργανώσουμε εκδηλώσεις δια ζώσης αλλά ευελπιστούμε ότι με την ομαλοποίηση της κατάστασης θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε όλα όσα συζητήσαμε», είπε η κα Κοκκινίδου.
Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος ευχαρίστησε τα μέλη της Επιτροπής για την εθελοντική συμμετοχή τους και το ενδιαφέρον τους και δεσμεύθηκε για την πλήρη υποστήριξη των δράσεων και του έργου της Επιτροπής.  Ποιοι την αποτελούν
Η Επιτροπή Ισότητας του Δήμου Χαλκηδόνος συστάθηκε τον περασμένο Αύγουστο (υπ. αριθμ. 133/2020 απόφαση δημοτικού συμβουλίου) και αποτελείται από τους:
Αναστασία Κοκκινίδου, Πρόεδρος της Επιτροπής, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Χαλκηδόνος
Γνωστοθέα Μπόσκογλου-Κωτούλα, Δημοτική Σύμβουλος Δήμου Χαλκηδόνος
Κυριακή Παπαστογιαννίδου, Κοινωνική Λειτουργός, Υπάλληλος Ν.Π.Δ.Δ. ΟΚΠΑ Δήμου Χαλκηδόνος
Στέλλα Γαλάνη – Βαλσαμάκη, Εκπρόσωπος της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Α’θμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χαλκηδόνος
Δημήτριος Ζήλιος, Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού της Χαλκηδόνας
Μαρία Μπαγανά, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Βαθυλάκκου
Βαρβάρα Σταυρακάκη, Δημότισσα του Δήμου Χαλκηδόνος
Κωνσταντίνος Στογιαννάρης, Δημότης του Δήμου Χαλκηδόνος
Αρμοδιότητες
Η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας σε συνεργασία με τις υπηρεσίες του δήμου, συμμετέχει και υποστηρίζει την ένταξη της ισότητας των φύλων στις πολιτικές του δήμου, εισηγείται και συμμετέχει στην εκπόνηση σχεδίων δράσης για την ισότητα των φύλων σε τοπικό επίπεδο ενώ διατυπώνει προτάσεις και εισηγείται προς τα αρμόδια όργανα του δήμου, τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
Επίσης, συνεργάζεται με την Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων, τις αρμόδιες, κατά περίπτωση, υπηρεσιακές μονάδες του δήμου και με δομές και συλλογικότητες που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της προώθησης θεμάτων ισότητας των φύλων και δικαιωμάτων των γυναικών σε τοπικό επίπεδο και συνεργάζεται με τις δομές του Δικτύου της ΓΓΙΦ για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών, καθώς και με φορείς της κοινωνίας των πολιτών.