Δήμ.  Χαλκηδόνος: Ψεκασμοί της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντοςκαι Πρασίνου σε σχολεία

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι ψεκασμοί για την καταπολέμηση της πιτυοκάμπης ή αλλιώς κάμπιας των πεύκων σε σχολεία και αλσύλλια του Δήμου Χαλκηδόνος.

Εξειδικευμένο συνεργείο της διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, υπό την επίβλεψη του αρμόδιου Αντιδημάρχου, πραγματοποιεί καθημερινά ψεκασμούς κατά της κάμπιας των πεύκων η οποία δημιουργεί πολλά προβλήματα τόσο στα πεύκα, όσο και στην υγεία και την ποιότητα ζωής των ανθρώπων.

Κατά τη διάρκεια της επέμβασης στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Αγίου Αθανασίου, Κουφαλίων και Χαλκηδόνος ψεκάζονται πεύκα σε σχολικά συγκροτήματα καθώς και σε αλσύλλια. Οι ψεκασμοί γίνονται χρησιμοποιώντας βιολογικό εντομοκτόνο (Bacillus Thurigiensis) το οποίο είναι ακίνδυνο για τους ανθρώπους και τα ζώα ενώ είναι φιλικό προς το περιβάλλον καθώς δεν εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία.

Σκοπός αυτών των επεμβάσεων είναι η μεγαλύτερη κατά το δυνατόν κατάποση ποσότητας ψεκαστικού διαλύματος από τις νεαρές κάμπιες που θα βγουν και θα τραφούν με πευκοβελόνες, για να δράσει η τοξίνη του βάκιλου και να τις οδηγήσει στο θάνατο