Δήμ. Χαλκηδόνος : Η τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Χαλκηδόνας

Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Χαλκηδόνας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση με αίσθημα ευθύνης ψηφίζει αρνητικά και στις δύο προτάσεις τεχνικού προγράμματος του δήμου Χαλκηδόνος για το 2021 που κατατέθηκαν από την διοίκηση και από την αντιπολίτευση.

Λαϊκή Συσπείρωση Χαλκηδόνας:Κορονοϊός-Προτάσεις – * e-koufalia.gr *

Η στάση μας αυτή καθορίζεται από τους παρακάτω παράγοντες:

1. Εξ αρχής είμασταν αντίθετοι με τα ασφυκτικά πλαίσια, οικονομικά και διοικητικά, που έχουν τεθεί από την κυβέρνηση στην κατάρτιση των τεχνικών προγραμμάτων των δήμων.

Οικονομικά γιατί το ποσόν που διατίθεται έχει μειωθεί παρα πολύ, εντάσεται μέσα στον προϋπολογισμό που πρέπει να είναι ισοσκελισμένος και οποιαδήποτε πρόταση για κάποιο πρόσθετο έργο πρέπει να γίνεται συνολικός ανασχηματισμός όλου του τεχνικού προγράμματος και με τη σύφωνη γνώμη της οικονομικής υπηρεσίας.

Διοικητικά γιατί ενώ το ποσό που διατίθεται κάθε χρόνο είναι μικρό, εν τούτοις όπως αναφέρεται και στις δύο εισηγήσεις των προγραμμάτων που κατατέθηκαν ένα μικρό μέρος του τεχνικού προγράμματος εκτελείται και τα χρήματα μεταφέρονται σαν πλεόνασμα στον επόμενο προύπολογισμό. Έτσι ενώ η προηγούμενη διοίκηση το 2015 είχε αναλάβει χρεωμένο το δήμο στις εκλογές του 2019 δήλωνε με περηφάνεια ότι δημιούργησε πλεόνασμα 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, και ο νέος δήμαρχος που δήλωνε ότι όλο το πλεόνασμα θα το έκανε έργα σε λιγότερο από ένα χρονο θητείας του το πηγε στα 10 εκατομμύρια. Η διαφορά τους είναι πως αυτός καμαρώνει γι΄ αυτό…..

Αυτό βέβαια έχει να κάνει και με την υποστελέχωση της τεχνικής υπηρεσιας και των υπολοίπων υπηρεσιών του δήμου ενώ αυτές καλούνται να εργαστούν μέσα σε δαιδαλώδεις γραφειοκρατικούς μηχανισμούς.

2. Θέλουμε να διαμαρτυρηθούμε για την υποβάθμιση των λειτουργιών του δημοτικού συμβουλίου τόσο για την μεταφορά αρμοδιοτήτων του και την λήψη αποφάσεων από επιτροπές στις οποίες εξ ορισμού την πλειοψηφία έχει ο δήμαρχος, όσο και τα σοβαρά θέματα να συζητιώνται μόνο με τους αρχηγούς των παρατάξεων.

Ετσι στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο παρ΄όλο που γνωρίζατε ότι η επόμενη συνεδρίαση θα γινόταν δια περιφοράς, αποσύρατε από την αρχή το θέμα από την συζήτηση, αρνούμενοι αυτό να γίνει έστω και χωρις να πάρουμε απόφαση. Και όμως ήταν ευκαιρία για μια καλή ενημέρωση από τυς εισηγητές των δύο προτάσεων…

3. Δεν ψηφίζουμε επίσης και την εναλλακτική πρόταση της αντιπολίτευσης που κινείται στην ίδια πολιτική με την διοίκηση και δεν στήριξε με επιχειρήματα τις όποιες αλλαγές έκανε πανω στην πρόταση της διοίκησης.

Για όλα αυτά ψηφίζουμε:

Στο 1ο ΘΕΜΑ ΟΧΙ στις δυο προτάσεις .

Στο 2ο και 3ο ΘΕΜΑ ΝΑΙ

Οι δημοτικοι Σύμβουλοι της Λαίκής Συσπείρωσης

Μαρκίδης Παναγιώτης και Σιδηρόπουλος Σάββας

 

Κουφάλια 3/11/20