Δήμ. Χαλκηδόνος : Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ζητάει την διαγραφή των προσαυξήσεων και 30% του χρέους

Με μία ανακοίνωση στήριγμα στον πολίτη που δοκιμάζετε από την πανδημία και από την οικονομική κατάσταση που περνάει ο δημότης Χαλκηδόνος η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ ζητάει – πολύ σωστά- την διαγραφή των προσαυξήσεων και 30% του χρέους

  ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  – ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε  ότι η διοίκηση της ΔΕΥΑΧ καλει τα μέλη του Δ.Σ. να πάρουν απόφαση για να στείλει λίστα οφειλετών στις αρμόδιες εφορίες για ανακαστική είσπραξη παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών ύδρευσης και αποχέτευσης. Και πολύ εύκολα η έκπληξη γίνεται και αγανάκτηση όταν σκεφτεί κανείς την χρονική στιγμή που γίνεται αυτό:  εν μέσω μιας δεύτερης καραντίνας που δεν ξέρουμε πότε θα τελειώσει, με τη λαϊκή οικογένεια να προσπαθεί να επιβιώσει, με μια νομοθεσία που μπορει να βγάζει σε πλειστηριασμό ο,τι έχεις για χρέη στους δήμους πάνω από 500 ευρώ.

Η λειτουργία της ΔΕΥΑΧ με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, η αφαίρεση αρμοδιοτήτων  από το δημοτικό συμβούλιο για αποφάσεις που την αφορούν, η έλλειψη προσωπικού όπως ομολογεί η ίδια για την καταμέτρηση και τις ταυτοποιήσεις των ιδιοκτητών με τους αντίστοιχους υδρομετρητές οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. Και να σκεφτεί κανείς ότι τα περισσότερα χρήματα που θα μαζευτούν θα πάνε για να αποζημιωθούν πέντε υπάλληλοι της επιχείρησης που  παράνομα απολύθηκαν από την προηγούμενη διοίκηση και δικαιώθηκαν στα δικαστήρια.

Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί τη διοίκηση του Δήμου και τις άλλες παρατάξεις να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο πάνω στις εξής προτάσεις:

–Διαγραφή των όποιων προσαυξήσεων

— διαγραφή του 30% του χρέους

— ρύθμιση σε 24, 36 δόσεις του υπόλοιπου ποσού

— άμεση μείωση της τιμής του νερού – αποχέτευσης κατά 30% για όλους τους καταναλωτές.