Δήμ. Χαλκηδόνας : Φυσικό αέριο σε Αγ. Αθανάσιο, Γέφυρα, Χαλκηδόνα και Βαθύλακκο

Η επέκταση του φυσικού αερίου θα δώσει νέα αναπτυξιακή διάσταση σε όλη την περιοχή του Δήμου Χαλκηδόνος Τη συνάντηση εργασίας απασχόλησε η επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου, σε όλη τη Μητροπολιτική Ενότητα Θεσσαλονίκης ενώ έγινε εκτενής αναφορά στις νέες περιοχές της Μητροπολιτικής Ενότητας που εντάσσονται στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου μεταξύ των οποίων οι περιοχές του Αγίου Αθανασίου, της Χαλκηδόνας, της Γέφυρας και του Βαθυλάκκου στο Δήμο Χαλκηδόνος.

Ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος κάνοντας λόγο για μια σημαντική εξέλιξη για όλη την περιοχή του Δήμου. “Σήμερα είχαμε μια πολύ σημαντική σύσκεψη με τον Υφυπουργό Μακεδονίας- Θράκης,  και τον γενικό διευθυντή της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδα Μπακούρα τους οποίους και ευχαριστούμε για την προσπάθεια που κάνουν για την ανάπτυξη του φυσικού αερίου στην περιοχή μας, που αποτελεί ένα χρόνιο αίτημα των δημοτών και των επιχειρηματιών του Δήμου μας”, είπε ο κ. δήμαρχος

Η επέκταση του φυσικού αερίου στον Δήμο μας θα βοηθήσει τόσο τα νοικοκυριά και τους οικιακούς καταναλωτές, όσο και την επαγγελματοβιοτεχνική δραστηριότητα της περιοχής  με τη μείωση του κόστους ενέργειας και το φυσικό αέριο θα προσφέρει ποιοτικότερη θέρμανση, οικονομία στα έξοδα θέρμανσης και συντήρησης στους λέβητες ενώ θα έχει και τεράστια οφέλη για το περιβάλλον της περιοχής.

Το χρονοδιάγραμμα της επέκταση του φυσικού αερίου θα πραγματοποιηθεί σε πρώτη φάση έως το τέλος του 2021 στην περιοχή του Αγίου Αθανασίου και της Γέφυρας και στη συνέχεια έως το τέλος του 2022 στην περιοχή της Χαλκηδόνας και του Βαθυλάκκου.