δήμ. ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ : Φυσικό αέριο σε Χαλκηδόνα, Βαθύλακκο και Γέφυρα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες για τη σύνδεση των περιοχών της Χαλκηδόνας, του Βαθύλακκου και της Γέφυρας με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου εντός του 2022, σύμφωνα με το Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Στο πλαίσιο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Δημάρχου του Δήμου Χαλκηδόνος ων αντιδημάρχων Τεχνικών Έργων και Καθαριότητας, , των προέδρων των κοινοτήτων Βαθυλάκκου και Γέφυρας, του Διευθυντή Στρατηγικής και Ανάπτυξης Αγοράς της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Μιχάλη Στεργιόπουλου, του Διευθυντή Κατασκευής Δικτύου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Γεώργιο Λαχωρά και στελεχών της Εταιρείας, τέθηκε στο επίκεντρο η πορεία των έργων σύνδεσης των νέων περιοχών.
Ο Διευθυντής Κατασκευής Δικτύου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ ανέφερε ότι το δίκτυο της περιοχής της Γέφυρας έχει ήδη αεριοδοτηθεί και αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες αεριοδότησης για την περιοχή του Βαθύλακκου το επόμενο χρονικό διάστημα και για την περιοχή της Χαλκηδόνας έως την προσεχή χειμερινή περίοδο.
Ο κ. Στεργιόπουλος ενημέρωσε τον Δήμαρχο για την εξέλιξη των εργασιών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, όπου για το έτος 2022 προβλέπονται επενδύσεις ύψους ~ 4,5 εκ. ευρώ για την κατασκευή ~ 9 χλμ. δικτύου μέσης πίεσης και ~ 15 χλμ. χαμηλής πίεσης στον Δήμο Χαλκηδόνος, ενώ ήδη έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 500 αιτήσεις σύνδεσης από τους πολίτες αυτών των περιοχών του Δήμου.
Παράλληλα, υπογράφηκαν οι Συμβάσεις Σύνδεσης των 16 δημοτικών κτιρίων της Χαλκηδόνας, του Βαθύλακκου και της Γέφυρας με το δίκτυο φυσικού αερίου, γεγονός που θα αποφέρει εξορθολογισμό των ενεργειακών δαπανών της τοπικής αυτοδιοίκησης και μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος.
Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χαλκηδόνος δήλωσε ότι είναι ένα αναπτυξιακό και ωφέλιμο έργο για την περιοχή και γίνεται πραγματικότητα εντός του 2022, το οποίο θα συμβάλει σημαντικά στην μείωση εκπομπών ρύπων προς το περιβάλλον, το οποίο όλοι σεβόμαστε και προστατεύουμε. Όπως είπε ο  δήμαρχος , η Δημοτική Αρχή δίνει έμφαση στην επέκταση του δικτύου φυσικού αερίου στο Δήμο Χαλκηδόνος, καθώς βοηθά τόσο τα νοικοκυριά και τους οικιακούς καταναλωτές, όσο και την επαγγελματοβιοτεχνική δραστηριότητα της περιοχής μας με τη μείωση του κόστους ενέργειας.
Για το επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζεται να επισκεφτεί τις περιοχές το Όχημα Εξυπηρέτησης Καταναλωτών της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, ενημερώνοντας τους πολίτες για την ασφαλή χρήση του φυσικού αερίου και την διαδικασία σύνδεσης με το δίκτυο διανομής.
Για την εξυπηρέτηση των αιτήσεων συνδέσεων φυσικού αερίου, οι πολίτες μπορούν να καλούν στο τηλέφωνο 11 150 ή 2310584444, να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.edathess.gr, ή το Γραφείο Εξυπηρέτησης στην οδό Μοναστηρίου 256 & Δ. Γληνού 7, Μενεμένη. Επισημαίνεται ότι η έκπτωση 100% στα τέλη σύνδεσης για όλους τους νέους καταναλωτές που θα υπογράψουν Σύμβαση Σύνδεσης με το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και για όλες τις χρήσεις, ισχύει έως τις 31/12/2022.
Να σημειωθεί ότι οι νέοι καταναλωτές είναι οι ίδιοι υπεύθυνοι για την επιλογή αδειοδοτημένου εγκαταστάτη για την κατασκευή της εσωτερικής εγκατάστασης μετά τον μετρητή, καθώς και για την επιλογή Προμηθευτή όσον αφορά στην Σύμβαση Προμήθειας Φυσικού Αερίου. Επιπλέον, οι καταναλωτές πρέπει να προβαίνουν στην ετήσια τακτική συντήρηση για να διασφαλίζουν την καλή λειτουργία της εγκατάστασης εν όψει της χειμερινής περιόδου.
Επισημαίνεται ότι, για τις ήδη αεριοδοτημένες περιοχές του δικτύου διανομής, οι καταναλωτές μπορούν να καλούν στο τηλεφωνικό αριθμό 10 302 που είναι ο αριθμός Άμεσης Επέμβασης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και λειτουργεί 24 ώρες το 24 ωρο για οποιαδήποτε δυσλειτουργία παρατηρείται στην παροχή του συστήματος φυσικού αερίου. Σημειώνεται ότι για εργασίες οι οποίες πραγματοποιούνται στο δίκτυο διανομής φυσικού αερίου θα πρέπει να γίνεται λήψη σχετικής άδειας εκσκαφής από την ΕΔΑ ΘΕΣΣ.