δήμ. ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ : “ΑΙΧΜΗΡΗ “απάντηση στο δημαρχο ΑΠΟ τον κ.Ηλία Συριανό

ΑΠΟ τον κ.Ηλία Συριανό πήραμε την ποιο κάτω ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Είμαστε υποχρεωμένοι  – σύμφωνα με την δημοσιογραφική δεοντολογία – να δημοσιεύσουμε και την δική του άποψη επειδή δημοσιεύσαμε την τοποθέτηση του δημάρχου που αφορούσε το πρόσωπο του  και ας κρίνει ο αναγνώστης μας για του λόγου το αληθές …

Ο εκδότης :  Χ.Θ.

“Αγαπητέ μου Δήμαρχε κ. Αναγνωστόπουλε, πάλαι ποτέ συνναγωνιστά. Θα απευθυνθώ σε σας με σεβασμό ευγένεια και χιούμορ σε δεύτερο πρόσωπο και όχι στο τρίτο που επιλέξατε σκοπίμως απαξιωτικά, για να ιδρώσει το αυτί μου!
Πρωτίστως έχεις εσφαλμένη ενημέρωση με αποτέλεσμα να μην γνωρίζεις καλώς τα τεκταινόμενα. Παρασύρεσαι και χάνεις την ψυχραιμία σου όσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών και παραφέρεσαι με προσωπικές ανεπίτρεπτες εκφράσεις σχολιάζοντας προσβλητικά την ηλικία μου και τον πολιτικό μου βίο, όπως γράφεις στην προχθεσινή σου σοβαροφανή απάντηση γεμάτη με τεκμήρια λα’ι’κισμού. Φιλικά στα γράφω.
Τάθελες και τάπαθες αγαπητέ κατά τα άλλα Δήμαρχε κ. Αναγνωστόπουλε. Τί ήθελες να ασχοληθείς προσωπικά με εμάς τους υποδεέστερους! τον “γηραιό”! και τον “τελειωμένο”! όπως με αποκάλεσες. Δεν άφηνες τα τσικό να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά! και νά τώρα θα καείς!.
Με την καταγεγραμμένη απαράδεκτη συμπεριφορά σου με αναγκάζεις να σε ενημερώσω ΚΑΙ γραπτώς, για να μάθουν και οι νεώτεροι ότι βιογραφικά : 5 φορές εκλέχτηκα και διετέλεσα συνολικά πρόεδρος, δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος καθαριότητας. Δημοτικός Σύμβουλος Αγχιάλου με 780 ψήφους (5ος στους 75 εν συνόλω) εκ των οποίων 400 ψήφοι από τον Άγιο Αθανάσιο. Σου λέει κάτι αυτό? Όμως έγινε διότι με αξιολόγησαν οι συνδημότες μου και με επιβράβευσαν επειδή ήμουν, όπως μου είπαν: “δραστήριος, εργατικός και ειλικρινής”. Ρώτα στο χωριό σου να μάθεις αγαπητέ. Αλλιώς γιατί με ψήφιζαν? Γιατί είμαι τοξικός και ασυνεννόητος ακατάλληλος και ανεπαρκής?
Για τα γεγονότα στον αγιασμό μπές ελεύθερα στον f/b να διαβάσεις τί γράφω, να μην τα επαναλαμβάνω και κουράζω τον κόσμο. Μάλιστα θα κάνω αίτημα φιλίας στο “Δύναμη Αναγέννησης Νέα Αρχή” να γίνουμε φιλαράκια και να ενημερώνεσαι άμεσα. Θα το δεχθείς? για να δούμε! Πάντως 4 χρόνια αλεξικέραυνο ΔΕΝ κατάφερες να βάλεις στο νηπιαγωγείο. Επίσης δεν τακτοποίησες το θέμα με την λάσπη στην πίσω είσοδο του προαύλιου ούτε όπως έλεγες ασφαλτοστρώθηκε. Κι αυτά μαζί με τα άλλα ΘΑ, θα γίνουν.
Πάμε τώρα στο λοιπόν!
Αναφέρεσαι αυτολεξεί:
“Στην παντελή απραξία της προηγούμενης διοίκησης (την οποία τώρα στηρίζει και κατέρχεται και ως υποψήφιος ο κ. Συριανός” Διευκρινίζω:
Στην προηγούμενη διοίκηση Δήμαρχος ήταν ο Τσουκνιδάς και Αντιδήμαρχος Οικονομικών (όχι έργων) ο Μιντσιούδης. Έγιναν δύο έργα το συντριβάνι και ο φωτισμός στο πάρκο της εκκλησίας με την παράλληλη διευθέτηση του εδάφους. Μικρά? Λιγοστά? Να συμφωνίσω. Εσύ τί έκανες? Την δεξαμενή (που τοποθετήθηκε ένα χρόνο πριν και λειτούργησε ένα μήνα πρίν γιατί ξεκουραζόταν!) και την παιδική χαρά (που ΔΕΝ παραδόθηκε ακόμη προς χρήση στα παιδάκια, λόγω ελείψεων? Ή περιμένεις τον Χειμώνα! Μισές δουλειές δηλαδή). Τί έχουμε λοιπόν “παντελή απραξία” όπως λες, των προηγούμενων με δυο ψευτοεργάκια και σύ τί? Παντελή Δυσπραξία? Έσκαψες τον λάκο στους “προηγούμενους” και …
Δεν θέλω! με αναγκάζεις όμως με τον εμπαθή σου λόγο αγαπητέ μου Σταύρο να σε απαντήσω και μπορεί να σε στεναχωρήσω. Είναι και η γιορτή σου.
Συνεχίζω: Η καθημερινή? παρουσία των εργατών καθαριότητας και οι παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποι’ί’α, είναι τουλάχιστον αστείο να τα εμφανίζεις ως έργα. Ήσουν υποχρεωμένος και αναγκασμένος να τα κάνεις όπως σε όλα τα χωριά. Και καλώς έγιναν.
Για τις παρεμβάσεις στο Δημ. Σχολείο λέω ότι: Όταν το μωρό κλαίει η μάννα αναγκάζεται να το τα’ί’σει! Έτσι κι εδώ η στέγη έκλαιγε! (έσταζε σε 2 σημεία) και αναγκάστηκες να την επισκευάσεις τοπικά αλλάζοντας και 6 πλάκες ψευδοροφής που φούσκωσαν από την υγρασία και έπρεπε να γινουν. Αν μπορούσες ας μην τόκανες!. Τέλος καλώς έγιναν και οι ελαιοχρωματισμοί από μια δημοπρασία που σωστά έπραξες και έγινε τον 11ο/2021 15μηνης διάρκειας με Π/Υ 1.087.000 + ΦΠΑ επιμερισμένο στα έτη ’21, ’22, ’23 και αφορά ΌΛΑ τα σχολεία του Δήμου, (αυτό για την κ. Ευγενία Ευλογημένου και τους συγχαίροντες αυτήν!). Πιστεύω ότι όταν κάνεις ή επαναλαμβάνεις κάτι από αναγκαιότητα τούτο είναι πράξη υποχρέωσης, αγαπητέ μου Δήμαρχε, ενώ όταν επιλέγεις να κάνεις κάτι εξ αρχής αυτό είναι έργο εκ του μηδενός και έχει άλλο ειδικό βάρος. Είναι θέμα οπτικής
Στην συνέχεια απαριθμείς ΠΡΟΘΈΣΕΙΣ που είναι μόνο ΘΑ…
Πάμε να δούμε τί “γράφεις” :
1)γράφεις:“Σε εξέλιξη εργολαβία ασφαλτόστρωσης περιφερειακής οδού (στα γηπεδάκια)”…
Εδώ έχουμε άυλη πραγματικότητα! Τέσσερα χρόνια ΔΕΝ πρόλαβες τώρα ΘΑ γίνει μας λές… και θέλεις να σ’εμπιστευτούμε?
2)γράφεις:”Προχωράμε σε αναβάθμιση και εργασίες εντός του χώρου της γιορτής κρασιού”…
Προχωράτε! Σιγά μην σκοντάψετε! Μηδέν εις το πηλίκον. Πάλι ΔΕΝ πρόλαβες στα 4 χρόνια και άρα ΘΑ γίνει…
3)γράφεις:“Κάναμε ενέργειες για το αποχετευτικό δίκτυο”…
Εν τοις πράγμασι τίποτε απολύτως. Ξανά ΔΕΝ πρόλαβες και άρα ΘΑ γίνει κι αυτό… Να ρωτήσω όμως γιατί αναφέρεσαι ΓΕΝΙΚΑ για το δίκτυο και για Αγχίαλο τσιμουδιά?
4)γράφεις:”Σε συνεργασία με την ΠΚΜ γίνεται μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της Αγχιάλου και ανακατασκευή του κλειστού αγωγού στο κέντρο του χωριού”…
Δεν μπόρεσες να σπρώξεις να γίνει στα 4 χρόνια, και πάλι έχουμε το ΘΑ γίνει…
5)γράφεις:”Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία και συνεννόηση με την ΠΚΜ για την αποκατάσταση του πεζοδρομίου από την διασταύρωση μέχρι το χωριό και για την συγκέντρωση των υδάτων στα φανάρια”…
Πάλι δεν έσπρωξες επαρκώς! Άσε που σέρνεις πίσω σου την αναποτελεσματικότητα! Έτσι ξανά ήμαστε στα ΘΑ και ΘΑ… και ζητάς να σε εμπιστευτούμε!
6)Για το κέντρο Logistics, γνωρίζω και δεν θέλω να επεκταθώ, επιφυλασσόμενος.
7)γράφεις:”Προγραμματίζονται άμεσα εργασίες στα κοιμητήρια για χώρους υγιεινής και οστεοφυλάκιο, και “προετοιμάζουμε την εκτέλεση νέας γεώτρησης”…
ΕΕ! Αφού μπήκαν επιτέλους στο “προγραμματίζονται άμεσα” ησύχασα! Αλλά κι εδώ ΔΕΝ πρόλαβες πάλι να τα κάνεις. Νά κι εδώ αντάμα δύο ακόμη ΘΑ που ΘΑ γίνουν… Φλομώσαμε στα ΘΑ και ΘΑ Δήμαρχε κ. Αναγωστοπουλε Σταύρο . Η απραξία είναι η σπεσιαλιτέ σου και ατελέσφορες όλες οι πολιτικές επιθυμίες σου!
Τελικά μάλλον πρέπει να σε συμπονέσω αγαπητέ μου Δήμαρχε. Ομολογείς αυτά που δεν έκανες και παινεύεσαι για αυτό! Εν τέλει τί δεν είναι σαφές? Είσαι απολογούμενος για όλα τα ΘΑ και ΘΑ… Για τα έργα εκ του μηδενός, που υποσχέθηκες και τελικά ΔΕΝ μπόρεσες? ΔΕΝ ήθελες? ΔΕΝ έκανες? σε βάθος τετραετίας, όσον αφορά την Αγχίαλο και ως Δήμαρχος κρίνεσαι ανεπαρκής. Λυπάμαι καθότι ως άνθρωπο σε υπολήπτομαι, αλλά δεν μου επιτρέπουν οι αρχές μου να συνεργαστώ ξανά σε πολιτικό επίπεδο μαζί σου, διότι αθέτησες υποσχέσεις προς το χωριό μου και σ’ εμένα τον ίδιο. Γιαυτό τον λόγο είναι πολύ δυσαρεστημένοι οι συντοπίτες μου και συνάμα απορούν γιατί ορισμένοι δέχθηκαν να συνταχθούν μαζί σου στο ψηφοδέλτιο ενώ δεν έχεις να παρουσιάσεις έργο, και άλλοι την τελευταία στιγμή συνέτρεξαν ενώ προηγουμένως ήταν φωναχτά κατάφορα αντίθετοι μαζί σου.. Ίσως η ελπίδα επανεκλογής σου… Ίσως… αλλά θα σας στεναχωρήσω όλους γιατί δεν το βλέπω στον ορίζοντα κι ο χρόνος κοντεύει..
Παρ’ όλα αυτά Σταύρο σου εύχομαι από καρδιάς Χρόνια Πολλά για την γιορτή σου με υγεία, δημιουργικότητα, χαμόγελα και ό,τι το καλύτερο για σένα και την οικογένειά σου.
Υ.Γ. Ακόμη δεν μας απάντησες τί γίνεται με την ρευματοδότηση της μπουγάτσας στο πάρκο στην Αγχίαλο? ποιός πληρώνει το ρεύμα που καταναλώνει αφού δεν το πληρώνει η ίδια? Το πληρώνουν Οι Αγχιαλιώτες μόνο, ή και οι Κουφαλιώτες και οι Καβακλιώτες και οι Μεσημβρινοί και οι Γεφυριώτες και… όλα τα χωριά μαζί?
Οφείλεις να δώσεις μια απάντηση νομίζω, περιμένουν κι οι ακόλουθοί σου στο f/b… Ίδωμεν.”
Ηλίας Συριανός :ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Κ. ΑΓΧΙΑΛΟΥ Δ.ΧΑΛΚΗΔΟΝΟΣ

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο

Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ κ. ΗΛΙΑ ΣΥΡΙΑΝΟΥ

“Αγαπητοί συγχωριανοί και συνδημότες,
Σήμερα 11.09.2023 με την έναρξη της σχολικής χρονιάς άρχισε και η σκόπιμη παραπληροφόρηση αντάμα με τα αναληθή σχόλια, (προφανώς λόγω του εκλογικού χρόνου), εκ μέρους της αγαπητής συγχωριανής υποψηφίας δημοτικής συμβούλου με τον νυν δήμαρχο Σταύρο Αναγνωστόπουλο, ο οποίος παραγκώνισε ολοσχερώς την Αγχίαλο, καθότι δεν έκανε ούτε ένα έργο από το τεχνικό πρόγραμμα που ζητούσε ανά έτος επί τέσσερα συναπτά έτη να προτείνουμε και ψηφιζόταν από το συμβούλιο του χωριού μας, για τα οποία έργα θα επανέλθω σε επομένη ανάρτηση.
Μετά τον εν λόγω αγιασμό, στο προαύλιο του σχολείου μας, εκφράστηκαν πρωτίστως οι καθιερωμένες ευχές για την πρόοδο μιας καινούριας και δημιουργικής σχολικής χρονιάς. Επίσης έγινε από εμένα, ως πρόεδρος του χωριού, ολιγόλεπτη ενημέρωση των γονέων για θέματα – εργασίες που με ρωτούσαν κατά μόνας και αφορούν αποκλειστικά τον χώρο του προαυλίου των σχολείων, όπου και βρισκόμασταν. Δηλαδή
1). Γιατί δεν έγινε η τσιμεντόστρωση της πίσω εισόδου της αυλής ώστε να μην δημιουργείται λάσπη με τις βροχές και δυσχεραίνεται η διέλευση των γονέων και των παιδιών.
2). Γιατί δεν τοποθετήθηκε το αλεξικέραυνο στο νηπιαγωγείο για την προφανή ασφάλεια των νηπίων και παιδαγωγών.
3). Γιατί δεν ασφαλτοστρώθηκε το προαύλιο.
Σταυροκοπήθηκαν διπλά! οι γονείς και συνοδοί όταν άκουσαν την αλήθεια, ότι δηλαδή αυτές οι εργασίες δεν έγιναν, διότι απλά η διοίκηση δεν αξιώθηκε δεν μπόρεσε (διάβαζε δεν ήθελε) τέσσερα χρόνια τώρα να τα προγραμματίσει και να τα εντάξει στο πρόγραμμα και να τα κατασκευάσει ούτε καν μέσα στο τελευταίο έστω Καλοκαίρι της θητείας της. Όλα αυτά (και όχι μόνο) τα είχε υποσχεθεί ο νύν Δήμαρχος από τετραετίας και δεν κατάφερε να κάνει ούτε ένα μέχρι σήμερα. Αυτά δηλώνουν ξεκάθαρα αδιαφορία κορο’ι’δία και παραγκώνιση ανεπίτρεπτη και απαράδεκτη του χωριού μας.
Η Αγχίαλος είναι το μικρό χωριό που συνεισφέρει τα περισσότερα χρήματα στον κορβανά του Δήμου Χαλκηδόνος. Θα όφειλαν λοιπόν “τιμής ένεκεν” να κάνουν κάθε χρόνο ένα έργο στο χωριό μας.
Απολογούμενος σας λέω ότι στις προηγούμενες εκλογές εγώ ο Ηλίας Συριανός στήριξα έναν νέο επιστήμονα άφθαρτο και ορεξάτο για δουλειά τον κ. Σταύρο Αναγνωστόπουλο. Ήμασταν συναγωνιστές, του εξέθεσα τα προβλήματα του χωριού μας και μου δόθηκαν εκ μέρους του υποσχέσεις για να πραγματοποιηθούν σε βάθος τετραετίας. Οι παραινέσεις μου προς τον κ. Δήμαρχο ήταν συνεχείς στα τέσσερα χρόνια, αλλά εις μάτην. Έτσι η υπομονή μου εξαντλήθηκε στα τρία χρόνια γιατί διέβλεπα ότι δεν είχε σκοπό ο κ. Αναγνωστόπουλος να κάνει κάτι. Έτσι άρχισα να διαμαρτύρομαι έντονα την τελευταία χρονιά, που καταλήξαμε όλες οι υποσχέσεις του Δημάρχου να γίνουν φούμαρα. Τί έπρεπε να κάνω? Να συνεχίσω να υποστηρίζω τον δοκιμασμένο μή δραστήριο και αναποτελεσματικό για το χωριό μας νύν Δήμαρχο? ΟΧΙ. Έτσι και αποχώρησα με το κεφάλι ψηλά, διότι θέλω να προσφέρω σ’ αυτόν τον τόπο και να γίνοντε αναλογικά τα όποια έργα είναι εφικτό να γίνουν.
Θα ήθελα να ρωτήσω την αγαπητή συντοπίτησα Ευγενία Ευλογημένου ως υποψήφια δημοτική σύμβουλο, γιατί τώρα στηρίζει την τελευταία στιγμή τον κ. Σταύρο Αναγνωστόπουλο γνωρίζοντας ότι δεν έχει κάνει ούτε ένα έργο στην Αγχίαλο.
Σε τί αποβλέπει;…
Σε μια επανάληψη της αδιαφορίας της αναποτελεσματικότητας και της δυσπραγίας εκ μέρους του;…
Σας ευχαριστώ, και με συγχωρείται που σας κούρασα…”