Δήμ. Πυλαίας – Χορτιάτη : Κατέρρευσε η οροφή σε αίθουσα δημοτικού σχολείου στην Πυλαία [βίντεο]

Παρέμβαση εισαγγελέα για το περιστατικό – σοκάρουν οι μαρτυρίες των παιδιών. Από καθαρή τύχη –και χάρη στην παρατηρητικότητα της δασκάλας τους– σώθηκαν οι 20 μαθητές του δευτέρου τμήματος της Στ’ Τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου στην Πυλαία

Μόλις για λίγα λεπτά αποφεύχθηκαν τα χειρότερα στο 4ο Δημοτικό Σχολείο Πυλαίας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, κατέρρευσε ολόκληρη η ψευδοροφή με τον σιδερένιο σκελετό της σε αίθουσα της Στ’ Δημοτικού, πέφτοντας πάνω στα θρανία των παιδιών, που ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν βρίσκονταν μέσα. Οι 20 μαθητές της τάξης σώθηκαν από καθαρή τύχη, καθώς είχαν αποχωρήσει μόλις 5 λεπτά νωρίτερα. Σωτήρια αποδείχθηκε η παρατηρητικότητα της δασκάλας τους, που σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων, διέκρινε μία ρωγμή στην οροφή και είπε στα παιδιά να βγουν από την αίθουσα. Μιλώντας στο thesstoday.gr, ένας μαθητής ανέφερε ότι η δασκάλα ανησύχησε βλέποντας τις ρωγμές. «Μας είπε “παιδιά υπάρχουν ρωγμές πάνω στο ταβάνι, καλύτερα να βγούμε έξω”.

Μας έβγαλε έξω σε σειρές και μετά από λίγη ώρα μας είπαν πως το ταβάνι άρχισε να πέφτει. Και όταν αρχίσαμε να φεύγουμε ακούσαμε ένα “μπαμ”», δήλωσε ο μαθητής. Remaining Time-0:00 Fullscreen Mute Δεύτερος μαθητής ανέφερε ότι «είχαμε φτάσει στην πόρτα για να βγούμε και ακούσαμε ένα μπαμ τεράστιο. Προλάβαμε όμως και βγήκαμε έξω. Χάρη στη δασκάλα μας σωθήκαμε, όμως φοβηθήκαμε πάρα πολύ». Κατά τις ίδιες πάντα πηγές, στην οροφή της αίθουσας είχαν γίνει το περασμένο καλοκαίρι εργασίες μόνωσης από ιδιωτικό συνεργείο. Οπως έγινε γνωστό από πηγές του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, ήδη δόθηκε εντολή να διερευνηθούν οι ευθύνες του εργολάβου που εκτέλεσε τις εργασίες.

Αλλωστε το περιστατικό προκάλεσε και εισαγγελική παρέμβαση. Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διερευνηθεί εάν τελέστηκε το αδίκημα της παραβίασης κανόνων οικοδομικής. Στο πλαίσιο της έρευνας, θα οριστεί πραγματογνώμονας για να κάνει αυτοψία, ενώ θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου. Στην παραγγελία της η εισαγγελέας ζητεί επίσης να εντοπιστούν οι κατασκευαστές. Κατά πληροφορίες, το σχολείο στεγάζεται σε ιδιωτικό κτίριο που έχει μισθωθεί.