Δήμ. ΛΑΓΚΑΔΑ : Συνάντηση για τους κυκλικούς κόμβους στην πόλη του Λαγκαδά

Συνάντηση εργασίας σχετικά με την πορεία εξέλιξης της προγραμματικής σύμβασης για τη δημιουργία δύο κυκλικών κόμβων στην πόλη του Λαγκαδά πραγματοποίησαν ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης, η Γενική Γραμματέας του Δήμου Λαγκαδά κα Ελένη Δραγατίδουκαι στελέχη τη Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Λαγκαδά με την ομάδα μηχανικών που έχει αναλάβει την ωρίμανση της μελέτης του έργου για λογαριασμό της ΑΝΕΘ ΑΕ.

Πρόκειται για δύο σημαντικά οδικά έργα τα οποία θα συμβάλλουν στην εύρυθμη κυκλοφοριακή λειτουργία στην είσοδο της πόλης του Λαγκαδά, αλλά και στην έξοδο για Κολχικό.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της μελέτης εκπονείται μελέτη οδοποιίας για μετατροπή των κόμβων από ισόπεδηςμορφής Τ, (Τζελίλη και Μεγάλου Αλεξάνδρου) και σταυρού (Τζελίλη – Β. Αλεξάνδρου) σε κυκλικούς με ταυτόχρονη μελέτη Αρχιτεκτονικής ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής τους.
Η μετατροπή των κόμβων σε κυκλικούς απορρέει από το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) του Δήμου Λαγκαδά, όπου ρητά προτείνεται η μετατροπή των εν λόγω κόμβων σε κυκλικούς με στόχο την αναβάθμιση των συνθηκών εξυπηρέτησης οχημάτων και πεζών.
«Η δημιουργία των δύο κόμβων στοχεύει στη μετατροπή της πόλης του Λαγκαδά σε μια λειτουργικότερη και φιλικότερη πόλη για πεζούς και οχήματα. Η ωρίμανση των μελετών εκπονείται από ομάδα εξειδικευμένων επιστημόνων, έτσι ώστε να παραδοθεί ένα έργο που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής», δήλωσε ο Δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Ταχματζίδης.