Δήμ. Λαγκαδά : Καθημερινά στην περιοχή του Λαγκαδά εν όψει της χειμερινής περιόδου εργάζονται 44 μηχανήματα !

 

Ένα μεγάλο μπράβο στον δήμο Λαγκαδά  αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ :

Καθημερινά στην περιοχή του Λαγκαδά εν όψει

της χειμερινής περιόδου εργάζονται 44 μηχανήματα !

ΤΟ ΘΕΜΑ … ! 

Σε εξέλιξη είναι οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας των οικισμών του Δήμου Λαγκαδά, με 34 μηχανήματα έργου να εργάζονται σε καθαρισμούς ρεμάτων και χειμάρρων και δέκα αποφρακτικά μηχανήματα να εργάζονται στα φρεάτια, αλλά και στους δημόσιους χώρους, εν όψει της χειμερινής περιόδου.
Τα έργα για την αντιπλημμυρική θωράκιση του Λαγκαδά, μετά και τις πλημμύρες πριν από δυο μήνες είναι εκτεταμένα, καθώς η περιοχή έχει σημαντικές ελλείψεις.
Λαγκαδάς, Χρυσαυγή, Περιβολάκι, Ηράκειο, Λαγυνά, Σοχός, αλλά και οι δημοτικές ενότητες Κορώνειας και Καλλινδοίων έχουν καθαριστεί σε μεγάλο βαθμό, ενώ έχουν γίνει και εργασίες αποκατάστασης φθορών και δρόμων.
Τα συνεργεία βρίσκονται σε διάφορα σημεία από τον Αύγουστο και σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας, Γιώργο Προκοπίδη, θα συνεχίσουν όλο το επόμενο διάστημα, ώστε να παρεμβαίνουν είτε προληπτικά, είτε θεραπευτικά.
Από τα σημαντικά έργα που έχουν ολοκληρωθεί είναι η αντικατάσταση τμήματος αγωγού ομβρίων στην πόλη του Λαγκαδά και ακολούθησε η ασφαλτόστρωση στην οδό Παντίρη με Παπαγεωργίου. Ο αγωγός ομβρίων κινδύνευε να καταρρεύσει μετά τη θεομηνία που σημειώθηκε στην περιοχή στις 7 Αυγούστου, αφού το έργο δεν είχε γίνει επί χρόνια και το πρόβλημα ήταν γνωστό.
Εργασίες αποκατάστασης, παρεμβάσεις και καθαρισμοί ως μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας έγιναν μέσα στο Σεπτέμβριο στον Ασκό, το Πολυδένδρι Ασκού, τις Πέντε Βρύσες, το Πολυδένδρι Λαγκαδά, την Ξυλούπολη, τη Νικόπολη και τον Λαχανά. Αφορούσαν σε καθαρισμούς φρεατίων και διανοίξεις αγροτικής οδοποιίας.
Στη Χρυσαυγή καθαρίστηκαν υδατορέματα και αποκαταστάθηκε τμήμα της αγροτικής οδοποιίας, όπως και στο Καβαλάρι, όπου καθαρίστηκαν όλα τα φρεάτια. Αντίστοιχες παρεμβάσεις έγιναν τον ίδιο μήνα στο Περιβολάκι, περιμετρικά και στο κέντρο της πόλης του Λαγκαδά, αλλά και στους αγροτικούς δρόμους στον άξονα Λαγκαδάς – Κολχικό. Στα Λαγυνά καθαρίστηκαν τα ρέματα στο ΑΓΝΟ και στο Κλειστό Στάδιο Λαγυνών, ενώ αποκαταστάθηκαν και προβλήματα στους αγροτικούς δρόμους, ενώ το ίδιο έγινε στη δημοτική ενότητα Κορώνειας, στην περιοχή του Ζαγκλιβερίου και στη δημοτική ενότητα Βερτίσκου.
Συνεργεία προχώρησαν σε καθαρισμούς και κοπές χόρτων και κλαδιών στις επαρχιακές οδούς Λευκοχωρίου, Δορκάδας, Καρτερών και σε όλη τη δημοτική ενότητα Λαχανά. Επίσης ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στο ειδικό σχολείο Λαγκαδά, στο Λοφίσκο, ενώ συνεχίζονται οι παρεμβάσεις και στα υπόλοιπα χωριά, που είναι συνολικά 47, με τα συνεργεία να έχουν περάσει από την Ανάληψη για τον καθαρισμό και τη διάνοιξη των ρεμάτων, αλλά και για την αποκατάσταση στις ποτίστρες των ζώων.
04/10/2020 23:23:29 Επισκέπτες Online: 282 Λίστα Ενημέρωσης Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις. O καιρός στην πόλη μας Από τον μετεωρολογικό σταθμό των Λουτρών Λαγκαδά » ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ Σελίδες 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ...

https://www.voria.gr