Δήμ. Θερμαϊκού: Οι παραλίες μας γέμισαν με φερτά υλικά από τη δυτική Θεσσαλονίκη

Στις παραλίες του δήμου Θερμαϊκού κατέληξαν, σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, τα φερτά υλικά που διοχετεύτηκαν στη θάλασσα του κόλπου από τα μπαζωμένα ρέματα περιοχών της δυτικής Θεσσαλονίκης στην πρόσφατη κακοκαιρία που χτύπησε ολόκληρη τη χώρα.
Όπως υποστηρίζει ο δήμος, μπορεί στην περιοχή να μην υπήρξαν προβλήματα, εντούτοις όλο το παραλιακό μέτωπο είναι γεμάτο από κλαδιά, κορμούς δέντρων, έπιπλα και βιομηχανικά απορρίμματα που μεταφέρθηκαν από τις απέναντι γειτονιές του Θερμαϊκού Κόλπου.
«Μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό του δήμου Θερμαϊκού καταβάλουν προσπάθεια απομάκρυνσης τους για την άμεση αποκατάσταση της ευταξίας το παραλιακό μέτωπό μας», δηλώνει ο δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής. «Αυτό θα πάρει λίγο χρονικό διάστημα, διότι 52 χιλιόμετρα ακτογραμμής δεν καθαρίζονται σε μία μέρα και γι’ αυτό ζητώ την κατανόηση όλων των πολιτών. Πρώτα και πάνω απ΄ όλα, είμαι ικανοποιημένος που οι συντονισμένες ενέργειες των υπηρεσιών μας, με τους καθαρισμούς των ρεμάτων και των φρεατίων, απέτρεψαν τα οποιαδήποτε προβλήματα μπορούσαν να δημιουργηθούν από δικές μας παραλείψεις λόγων των ισχυρών βροχοπτώσεων».