Δήμ. Θερμαικού : Τα ψέματα του κυρίου Δημάρχου και η εξαπάτηση των πολιτών ( Δελτίο Τύπου )

Από τον πρώην δήμαρχο  και νυν  υποψήφιο δήμαρχο Θερμαϊκού

κ .Γ. Μαυρομάτη πήραμε το παρακάτω ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ :

Σε καθολική αποδόμηση των ισχυρισμών του Δημάρχου  Θερμαϊκού περί δήθεν παραγωγής πλούσιου έργου, προχώρησε ο επικεφαλής της παράταξης της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Θερμαϊκός Νέα Πορεία» και υποψήφιος Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γ. Μαυρομάτης, κατά  τη χτεσινή, δεύτερη παρουσίαση του απολογισμού πεπραγμένων της Δημοτικής Διοίκησης. 
Παραθέτοντας στοιχεία και νούμερα, ο κ. Μαυρομάτης, αποκάλυψε  τα ασύστολα ψεύδη και την  τετράχρονη εξαπάτηση που υφίστανται οι πολίτες. Κατέδειξε την ανικανότητα  του κυρίου Δημάρχου να κάνει πράξη όχι μόνο τις προεκλογικές του  δεσμεύσεις  και τις  μετεκλογικές του εξαγγελίες, αλλά και να υλοποιήσει κρίσιμα για τον τόπο έργα, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση και ώριμες μελέτες. 
Σε ό, τι αφορά στις υποσχέσεις που δόθηκαν και δεν τηρήθηκαν, ο κ. Μαυρομάτης θύμισε ότι: 
*Η μείωση κατά  24% των δημοτικών τελών έμεινε  «στα χαρτιά». Την πρώτη χρονιά η παρούσα Δημοτική Αρχή δεν έκανε καμιά μείωση και τώρα, στο τέλος της θητείας της, η συνολική μείωση των τελών  δεν υπερβαίνει το 12, 67%. 
* Η άμεση σύνδεση με το δίκτυο ύδρευσης της ΕΥΑΘ, παραμένει όνειρο θερινής νυκτός. 
*  Για την ανέγερση νέου Δημαρχείου, δεν έχει επιλέγει ακόμη ούτε καν ο χώρος. 
*Η απομάκρυνση  των Ρομά από τα Τσαϊρια, όχι μόνο δεν προχώρησε, αλλά δημιουργήθηκε και νέος οικισμός στη Ν. Μηχανιώνα. 
* Η έξοδος από το ΣΥΠΠΑΖΑΘ και η μεταφορά  των Κοιμητηρίων, παρέμειναν  επίσης υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. 
Αναφορικά με την υλοποίηση έργων υποδομής, ο κ. Μαυρομάτης κατήγγειλε  τον νυν  Δήμαρχο  Θερμαϊκού για παροιμιώδη υποκρισία και συνεχόμενη εξαπάτηση  των  πολιτών αφού: 
Στο Μεσημέρι: Η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου με διασφαλισμένη χρηματοδότηση 6 εκ. ευρώ και η ανάπλαση της πλατείας με εξασφαλισμένους πόρους 400.000 ευρώ, που παρέλαβε από τη δική μας Διοίκηση, παραμένουν επί τέσσερα χρόνια στα χαρτιά. «Το μόνο που προσπαθήσατε να κάνετε  για τον τόπο καταγωγής σας ήταν να επιχειρήσετε να εγκαταστήσετε Μονάδα Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων», τόνισε ο κ. Μαυρομάτης. 
Στην Επανομή: Πόροι ύψους 1.433.000 ευρώ, για την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, χάθηκαν, όπως χάθηκαν και τα κονδύλια που εμείς είχαμε εξασφαλίσει για την ανάπλαση της εισόδου της Επανομής, με αποτέλεσμα ο ανάδοχος του έργου να προχωρήσει στη διάλυση της σύμβασης. Το Κλειστό Γυμναστήριο που επί τέσσερα χρόνια υπόσχεται ο κύριος Δήμαρχος δεν έχει καν δημοπρατηθεί! 
 Στη Ν. Μηχανιώνα:  Στο έργο που είχε προετοιμάσει η δική μας Διοίκηση  για την βιοκλιματική αναβάθμιση  της πλατείας, με δεσμευμένα κονδύλια ύψους 600.000 ευρώ, δεν έχει γίνει  απολύτως τίποτα. Όπως τίποτα δεν έγινε με τις εργασίες αναβάθμισης της σκάλας στο λιμάνι  για την εξυπηρέτηση  των ψαράδων. Έχουν περάσει τέσσερα  χρόνια και ακόμη δεν υπάρχουν εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι (ΑΕΠΟ) για να προχωρήσει το έργο. Κονδύλια 4.433.000 ευρώ για έργα αντιστήριξης, δεν διεκδικήθηκαν ποτέ. 
Στην Αγία Τριάδα: Εξαιτίας  των παλινωδιών του κυρίου Δημάρχου, η ανάπλαση της παραλίας με δεσμευμένους πόρους 2,5 εκ. ευρώ, έμεινε κενό γράμμα. Το ίδιο ισχύει και για την αντικατάσταση  του δικτύου ύδρευσης Αγίας Τριάδας – Ν. Επιβατών, με χρηματοδότηση 1,5 εκ. ευρώ. «Τέσσερα χρόνια  δεν κάνατε τίποτα. Τώρα λέτε  ότι θα το δημοπρατήσετε. Αυτή είναι  η αποτελεσματικότητα  σας», υπογράμμισε ο κ. Μαυρομάτης.  
Επιπλέον,  επισήμανε ότι η υλοποίηση  του πρότζεκτ  για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου στην Περαία καρκινοβατεί, ότι στους Ν. Επιβάτες δεν υπήρξε καμιά παρέμβαση στον τομέα  των υποδομών κατά τη διάρκεια της τετραετίας, ενώ στο Αγγελοχώρι και την Κερασιά, οι κάτοικοι δεν περιμένουν τίποτα, αφού ο κύριος Δήμαρχος με δημόσιες  τοποθετήσεις του, απέκλεισε αυταρχικά αυτές τις δύο περιοχές από τα …ενδιαφέροντά  του. 
Πως αντέδρασε στην κριτική ο κύριος Δήμαρχος;  
Αφαίρεσε το λόγο από τον κ. Μαυρομάτη. Κατόπιν αυτών οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης μας, αποχώρησαν, καταγγέλλοντας  τις καθεστωτικές αντιλήψεις και τις  πραξικοπηματικές  τακτικές με τις οποίες νομίζει ότι μπορεί να διοικεί  ο σημερινός  Δήμαρχος.