Δήμ. Θέρμης : Ολος ο μηχανισμός του  δήμου  Θέρμης είναι σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία 

Ολος ο μηχανισμός του  δήμου  Θέρμης είναι

σε ετοιμότητα για την κακοκαιρία

Σε επιφυλακή βρίσκονται η Πολιτική Προστασία και όλες οι συναρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Θέρμης για την αντιμετώπιση του επικείμενης επιδείνωσης του καιρού. Με απόφαση του δημάρχου Θόδωρου Παπαδόπουλου τίθενται σε πλήρη επιφυλακή, από το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου η Πολιτική Προστασία του δήμου και οι υπάλληλοι όλων των εμπλεκόμενων υπηρεσιών. Επίσης το Επιχειρησιακό Κέντρο για κάθε έκτακτη ανάγκη θα είναι στη διάθεση των πολιτών με την τηλεφωνική γραμμή 2310467110 και για όσο διαρκέσουν τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Παράλληλα οι πολίτες, με την έναρξη της κακοκαιρίας θα έχουν στη διάθεσή τους, δύο επιπλέον τηλεφωνικές γραμμές, το 2310466339 και το πενταψήφιο νούμερο 15114, όπου θα μπορούν να επικοινωνούν από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ. Επίσης, για όσο θα διαρκέσει η κακοκαιρία θα μπορούν να απευθύνονται και στις κατά τόπους Κοινότητες και τα τηλέφωνα που θα βρίσκονται αναρτημένα στην είσοδό τους.
Συσκευασμένο αλάτι διατίθεται σήμερα και αύριο σε όλες τις Κοινότητες του δήμου Θέρμης για όσους πολίτες θέλουν να προμηθευτούν, ενώ επιπλέον χύμα αλάτι θα μπορούν να προμηθευτούν έγκαιρα από το εργοτάξιο Θέρμης, το εργοτάξιο Βασιλικών και μπροστά από την Κοινότητα Τριλόφου.
Το σχέδιο δράσης της Πολιτικής Προστασίας με βάση τα μετεωρολογικά δεδομένα για την περιοχή, προβλέπει διαρκή συντονισμό με την αρμόδια διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, όπως και με τις εθελοντικές ομάδες οι οποίες δραστηριοποιούνται στο δήμο Θέρμης.
Για την αντιμετώπιση της επικείμενης κακοκαιρίας ο δήμος Θέρμης έχει στη διάθεσή του συνολικά εννιά μηχανήματα (4 JCB, 2 εκχιονιστικά, 2 τροχήλατες αλατιέρες και ένα τρακτέρ), καθώς και 300 τόνους απόθεμα αλατιού.
Χρήσιμα τηλέφωνα στα οποία μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες σε όλη τη διάρκεια της επικείμενης κακοκαιρίας είναι:
Επιχειρησιακό κέντρο Θέρμης: 2310467110 & 2310466339 & 15114
Επιχειρησιακό Κέντρο Βασιλικών : 2396330022
Επιχειρησιακό Κέντρο Μίκρας (Τρίλοφος): 2392330212 και 2392330210
************************************************
Aυτοψία σε περιοχές της επέκτασης Θέρμης και του Τριαδίου έκαναν χθες ο δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος και ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Γαντάς. Επισκέφθηκαν σημεία στις δύο περιοχές στα οποία πρόκειται να γίνουν διανοίξεις οδών καθώς και εργασίες ασφαλτόστρωσης. Τις ημέρες αυτές γίνονται οι προκαταρκτικές εργασίες στα σημεία στα οποία θα γίνουν διανοίξεις δρόμων στην περιοχή επέκτασης Θέρμης (καθαιρέσεις περιφράξεων, εκσκαφή και απομάκρυνση χωμάτων κ.λπ.). Παράλληλα, στο Τριάδι εκτελούνται εργασίες διαμόρφωσης πεζοδρόμων και τοποθέτηση ρείθρων και τις επόμενες ημέρες, αναλόγως των καιρικών συνθηκών, θα ακολουθήσουν εργασίες ασφαλτόστρωσης. Όλες αυτές οι παρεμβάσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του έργου “Ασφαλτοστρώσεις Δήμου Θέρμης” που έχει στόχο τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε περιοχές των διαφόρων κοινοτήτων του δήμου Θέρμης.