Δήμ. Θέρμης : Εθελοντική αιμοδοσία

Σε κοινή εθελοντική αιμοδοσία ενώνουν τις δυνάμεις τους δύο Κοινότητες του Δήμου Θέρμης, οι Ταγαράδες και η Νέα Ραιδεστός την Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019 η οποία θα φιλοξενηθεί στο χώρο της Κοινότητας Νέας Ραιδεστού.
Η αιμοδοσία των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων θα ξεκινήσει από τις εννέα το πρωί και θα διαρκέσει  έως τη μία το μεσημέρι, στο Κοινοτικό Κατάστημα Νέας Ραιδεστού. Παρακαλούμε οι αιμοδότες  να έχουν μαζί τους ταυτότητα ή άλλο επίσημο έγγρααυτή την πρόσκληση αλληλεγγύης. Δίνουμε αίμα ….. γιατί μας περισσεύει αγάπη για ζωή.
‘Ολα όσα πρέπει να ξέρω για την αιμοδοσία. Συχνές ερωτήσεις σχετικά με την αιμοδοσία.

Γιατί πρέπει να συμπληρώνω το ερωτηματολόγιο κάθε φορά που δίνω αίμα;
Μας επιτρέπει να εκτιμήσουμε εάν πληροίς τις βασικές προϋποθέσεις προκειμένου να είσαι εσύ ασφαλής τη δεδομένη στιγμή, αλλά και το αίμα που προσφέρεις να είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλές για αυτόν που θα το πάρει.Επιτρέπεται να έχω φάει πριν την αιμοδοσία;
Βεβαίως. Στην ουσία επιβάλλεται, αφού δεν θα μπορέσεις να αιμοδοτήσεις εάν δεν έχεις φάει κάτι ελαφρύ τις προηγούμενες τρεις με τέσσερις ώρες. Επίσης θα ήταν καλό να αυξήσεις την κατανάλωση υγρών (όχι αλκοολούχων) τόσο πριν όσο και μετά την αιμοδοσία.