Δήμ. Θέρμης : Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις …

Δεκάδες χριστουγεννιάτικες καθημερινές εκδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί στον δήμο Θέρμης για να στείλουν ένα μήνυμα χαράς, αλληλεγγύης και αισιοδοξίας για καλύτερες ημέρες.

Κεράσματα σπιτικά, ευχές, Αϊ Βασίληδες, χριστουγεννιάτικες μελωδίες από χορωδίες και φιλαρμονικές, face painting και δράσεις αλληλεγγύης πλαισιώνουν το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στις πλατείες.

Παράλληλα, η δημοτική βιβλιοθήκη προσφέρει όμορφα χριστουγεννιάτικα πρωινά σε όλα τα παιδιά με παραμύθια και τρισδιάστατες κάρτες.
Τα φώτα θα ανάψουν από την πρώτη Κυριακή του Δεκεμβρίου (1/12) στο δήμο Θέρμης με παράλληλες εκδηλώσεις στον Αγ. Αντώνιο, τα Βασιλικά και το Τριάδι. Οι εκδηλώσεις θα λήξουν στις 2 Ιανουαρίου με την παιδική γιορτή στο ορεινό Λιβάδι.

Την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου η Θέρμη γιορτάζει τον Άγιο Νικόλαο, τον Άγιο Προστάτη της σε μια εκδήλωση με πολύ χορό, τις σαρδέλες στα κάρβουνα και το παραδοσιακό μοίρασμα των ψαριών μπροστά στην εκκλησία του Αγ. Νικολάου από το πρωί μέχρι το μεσημέρι.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου, στη Θέρμη μετά παραδοσιακό άναμμα του δέντρου η αγορά θα κινηθεί σε ρυθμούς «Λευκής νύχτας», με μουσικές εκδηλώσεις, ζωντάνια, δράσεις αλληλεγγύης και προσφορές.
Την ίδια νύχτα του Σαββάτου 7 Δεκεμβρίου τα Χριστούγεννα έρχονται και στην Καρδία με τραγούδια κεράσματα και Bazaar.
Την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου στον Τρίλοφο αναβιώνει το έθιμο της Βαρβάρας ενώ το φως των Χριστουγέννων “πηγαίνει” στην Περιστερά και τη Λακκιά.
Την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου τα λαμπιόνια του χριστουγεννιάτικου δέντρου ανάβουν στη Ν. Ραιδεστό με Αϊ Βασίλη, face painting και κεράσματα, ενώ την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου το Κ.Σχολάρι, το Ν. Ρύσιο και η Σουρωτή τα δέντρα “ανάβουν” με παραδοσιακά κεράσματα, χορούς αλλά και ρεμπέτικο.
Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου ο Τρίλοφος, το Πλαγιάρι και οι Ταγαράδες κερνούν ζεστό κρασί και γλυκά γύρω από το χριστουγεννιάτικό δέντρο παρέα με ξωτικά, με μουσικές από ορχήστρες και χορωδίες.
Την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης μπορούν να παρακολουθήσουν οι φίλοι της μουσικής σε δύο παραστάσεις την Τετάρτη 18 και τη Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου.
Την παραμονή των Χριστουγέννων μελωδίες από κάλαντα γεμίζουν τους δρόμους του Λιβαδίου ενώ ανήμερα τα Χριστούγεννα τα ποντιακά κάλαντα πλημμυρίζουν το Μονοπήγαδο. Την επομένη των Χριστουγέννων Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου γλεντάμε με τσιγαρίδια και γουρουνοχαρά στην Περιστερά και τα Βασιλικά.