Δήμ. Θέρμης: Αίτημα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πλημμυρόπληκτες περιοχές (video)

Η περιοχή η οποία επλήγη περισσότερο από την ισχυρή νεροποντή είναι αυτή του Φράγματος Θέρμης
Αίτημα να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας οι περιοχές οι οποίες επλήγησαν από την ισχυρή νεροποντή της 17ης Ιουνίου υποβάλλει ο δήμος Θέρμης.
Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη η οποία έγινε νωρίς σήμερα το πρωί και αφού είχε προηγηθεί και νέα αυτοψία στις πληγείσες περιοχές. Στη σύσκεψη υπό τον δήμαρχο Θεόδωρο Παπαδόπουλο συμμετείχαν οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας Κωνσταντίνος Κουγιουμτζίδης, Τεχνικών Υπηρεσιών Σπύρος Γαντάς, Αυτεπιστασίας Βασίλης Μουστάκας και ο προϊστάμενος του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Δημήτρης Καρακύριος.
Από τις αυτοψίες οι οποίες έγιναν χθες Κυριακή 18 Ιουνίου, αλλά και σήμερα Δευτέρα, προέκυψε ότι η περιοχή η οποία επλήγη περισσότερο από την ισχυρή νεροποντή είναι αυτή του Φράγματος Θέρμης. Οι ζημίες εντοπίζονται σε τρία τεχνικά και σε περιοχές κατά μήκος του ρέματος το οποίο κατεβάζει μεγάλο όγκο νερού από την περιοχή του Χορτιάτη.
Ειδιότερα, έχει καταστραφεί πλήρως ένα γεφυράκι ενώ άλλα δύο έχουν υποστεί σοβαρές ζημίες. Καταστράφηκε επίσης ο υπερχειλιστής του Φράγματος με αποτέλεσμα τα νερά να πλημμυρίσουν τις γύρω περιοχές, προκαλώντας ζημίες σε δρόμους και ιρλανδικές διαβάσεις.
Χθες Κυριακή ο δήμος Θέρμης απέστειλε στην αρμόδια διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας την πρώτη έκθεση αποτίμησης των ζημιών και σήμερα Δευτέρα αποστέλλεται και η δεύτερη, περισσότερο λεπτομερής έκθεση αποτίμησης, μετά και τη νέα αυτοψία που έγινε στις πληγείσες περιοχές. Πρώτο μέλημα του δήμου είναι να γίνει καθαρισμός των περιοχών κατά μήκος του ρέματος, από τα φερτά υλικά τα οποία μετέφερε το ορμητικό νερό. Παράλληλα ξεκινούν άμεσα οι εργασίες αποκατάστασης των ζημιών. Προς το σκοπό αυτό ο δήμος έχει ζητήσει από τη διεύθυνση πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τη χορήγηση ειδικών μηχανημάτων, απαραίτητων γι’ αυτές τις εργασίες καθαρισμού και αποκατάστασης.