Δήμ. ΔΕΛΤΑ : Την Κυριακή δράση καθαρισμού του Εθνικού Πάρκου του Αξιού

Ο Δήμος Δέλτα συμμετέχει στον καθαρισμό του Εθνικού Πάρκου Δέλτα Αξιού στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας My beach. Our planet που πραγματοποιεί η Pernod Ricard Hellas σε συνεργασία με την iSea την  Κυριακή 7 Μαΐου στο  Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού, από τις 11:00 ως τις 13:00.
Η δήλωση συμμετοχής στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για τους ενδιαφερόμενους mybeachourplanet.gr. 
  • Παρευρισκόμαστε στον καθαρισμό την ορισμένη μέρα στην παραλία που έχουμε επιλέξει (η συμμετοχή αφορά άτομα άνω των 18 ετών)
  • Η iSea παρέχει επαναχρησιμοποιούμενα γάντια και σάκους, και διαχωρίζει τα απορρίμματα σε ανακυκλώσιμα και μη ανακυκλώσιμα, ενώ στο τέλος φροντίζει για  την διαχείριση τους σε συνεργασία με το Δήμο Δέλτα
  •  Νερό και επαναχρησιμοποιούμενα ποτήρια παρέχονται από την iSea.. Εμείς φοράμε το καπέλο μας .
  • Η Pernod Ricard Hellas μας επιβραβεύει για τη συμμετοχή μας και την οικολογική επιλογή
    μας με ένα βιώσιμο δώρο.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου της οργάνωσης 
Λίγο πριν ξεκινήσει το καλοκαίρι, η Pernod Ricard Hellas, σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea, πραγματοποιούν για 2 η χρονιά την περιβαλλοντική δράση “My beach. Our Planet” με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για τις ελληνικές παραλίες, και μάς καλούν όλους να γίνουμε μέρος της προσπάθειας. Πώς; Συμμετέχοντας στους καθαρισμούς 4 παραλιών στη Θεσσαλονίκη τον Μάιο και τον Ιούνιο.
Έχοντας ήδη δημιουργήσει ένα σημαντικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τους καθαρισμούς παραλιών που πραγματοποιήθηκαν το 2022 στην Αττική, η περιβαλλοντική δράση της Pernod Ricard Hellas επεκτείνεται φέτος και στη Θεσσαλονίκη καθώς και σε Κρήτη, Καλαμάτα και Βόλο, στοχεύοντας στον καθαρισμό περισσότερων από 70.000 τμ με την ενεργή συμμετοχή εθελοντών.
Η δράση υλοποιείται σε παραλίες που πλήττονται από τη ρύπανση των ακτών και η Pernod
Ricard Hellas, με την ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων της και την καθοδήγηση της
iSea, μας προσκαλεί να συμμετέχουμε στη δράση, με ένα κοινό στόχο: ένα καλύτερο μέλλον
για τις παραλίες και τον πλανήτη μας.
Παράλληλα, η δράση “My beach. Our planet” προχωρά φέτος σε συνεργασία με το πρόγραμμα για την ανακύκλωση αποτσίγαρων «Γόπα Project», στο πλαίσιο της οποίας θα τοποθετηθούν σταχτοδοχεία στις παραλίες όπου θα πραγματοποιηθούν οι καθαρισμοί, συμβάλλοντας με ακόμη μια ενέργεια στην προστασία των παραλιών από τη ρύπανση.