Δήμ. ΔΕΛΤΑ : Δημοτικό συμβούλιο

Στη σκιά του θανάτου της προέδρου του ΚΙΝΑΛ Φώφης Γεννηματά, πραγματοποιήθηκε η τακτική συνεδρίαση  του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Δέλτα  με 24 θέματα ημερήσιας διάταξης.
Η συνεδρίαση που έγινε με τηλεδιάσκεψη, άρχισε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής  στην μνήμη του θανάτου της Φώφης Γεννηματά.
«Με απέραντη θλίψη πληροφορηθήκαμε τον απροσδόκητο  χαμό της προέδρου του ΚΙΝΑΛ ενός προσώπου που τίμησε τη δημοκρατία και την πολιτική μια γυναίκα που βγήκε νικήτρια από πολλές μάχες που έδωσε όμως έχασε την τελευταία. Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος  οφείλει να παραδειγματιστεί από το ήθος  της τις Αξίες της και την μαχητικότητα της για την Δημοκρατία. Εκφράζουμε τα  θερμά μας συλλυπητήρια προς την οικογένεια της και  τους οικείους της για τον αδόκητο χαμό της Φώφης Γεννηματά » υπογράμμισε ο  Δήμαρχος Δέλτα Γιάννης  Ιωαννίδης. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κωνσταντίνος Λουμπούτης ζήτησε από το σώμα των δημοτικών συμβούλων, να εκδοθεί ένα ψήφισμα στη μνήμη της προέδρου του ΚΙΝΑΛ.
Το δημοτικό συμβούλιο ομόφωνα εξέδωσε το παρακάτω ψήφισμα:
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δέλτα εκφράζει την βαθιά του θλίψη για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά Προέδρου του «Κινήματος Αλλαγής».
Η Φώφη Γεννηματά αποτέλεσε με την παρουσία και τη δράση της, παράδειγμα σύγχρονης γυναίκας σε όλους τους ρόλους της, μητέρα, σύντροφος, πολιτικός με όραμα, μαχήτρια της ζωής.
Σε όλη τη διαδρομή της πορεύτηκε με εντιμότητα, ήθος, αξιοπρέπεια και μαχητικό σθένος.
Τιμούμε τη μνήμη της και εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της.
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει ως ένδειξη πένθους και ελάχιστου φόρου τιμής  :
–          Συμμετέχοντας στο Εθνικό Πένθος, ο Δήμος Δέλτα θα αναρτήσει μεσίστιες τις σημαίες του την Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, ημέρα της κηδείας της.
–          Το παρόν Ψήφισμα να δημοσιευθεί στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.
Χαμηλά δημοτικά τέλη και τροποποίηση τεχνικού προγράμματος 
Ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν ήταν η συνέχιση της  διατήρησης των μειωμένων δημοτικών τελών του Δήμου Δέλτα, για το έτος 2022, που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία.
Επίσης εγκρίθηκε η  τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση φθορών ασφαλτοστρωμένων οδών Δήμου Δέλτα προϋπολογισμού 2,4 εκατ ευρώ, η βελτίωση ηλεκτροφωτισμού στις δημοτικές οδούς του Δ. Δέλτα προϋπολογισμού 1.7 εκατ ευρώ, η συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων προϋπολογισμού 2,5 εκατ ευρώ,  η αποκατάσταση φθορών ασφαλτοστρωμένων οδών Δήμου Δέλτα προυπ., 2.4 εκατ ευρώ, η συντήρηση – επισκευή παιδικών χαρών προυπ  554.954,54 ευρώ καθώς και η ολοκλήρωση των μελετών για την  πυροπροστασίας  σε σχολικές μονάδες του Δήμου.
Το δημοτικό συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα ή κατά πλειοψηφία όλα τα θέματα ημερησίας διάταξης.