Δήμ. ΒΟΛΒΗΣ : Συνάντηση …

Συνάντηση του δημάρχου Βόλβης με τον περιφερειακό διευθυντή εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας για τα προβλήματα στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση του δήμου Βόλβης
Έως τα τέλη Νοεμβρίου, θα έχουν αντιμετωπιστεί τα προβλήματα δυσλειτουργίας στα γυμνάσια και τα λύκεια του δήμου Βόλβης, διαβεβαίωσε ο προϊστάμενος της  Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Κόπτσης, τον δήμαρχο Βόλβης Διαμαντή Λιάμα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης τους.
Ο δήμαρχος Βόλβης, τόνισε ότι υπολειτουργούν οι σχολικές μονάδες των γυμνασίων και των λυκείων, λόγω της έλλειψης καθηγητών, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα, να οδηγήσει τους μαθητές του Λυκείου Αγίου Γεωργίου σε κατάληψη διαμαρτυρίας, πριν λίγες μέρες. Ζήτησε μάλιστα, να μην διακοπεί η λειτουργία των τμημάτων κατευθύνσεων της Γ’ Λυκείου στα λύκεια Αγίου Γεωργίου και Μαδύτου, λόγω μη συμπλήρωσης του απαιτούμενου αριθμού μαθητών.
Ο κ. Κόπτσης, επισήμανε ότι οι πρόσφατες προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών θα αντιμετωπίσουν άμεσα τα κενά στις σχολικές μονάδες του δήμου Βόλβης, προσθέτοντας ότι στηρίζει τη λειτουργία ολιγομελών τμημάτων κατεύθυνσης στα λύκεια Αγίου Γεωργίου και Μαδύτου.
Αξίζει να σημειωθεί, ότι το δημοτικό συμβούλιο Βόλβης, στη συνεδρίαση του της 22ας Οκτωβρίου 2019, εξέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας για το θέμα αυτό, το οποίο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Στα Γενικά Λύκεια, στο ΕΠΑΛ και στα Γυμνάσια του Δήμου Βόλβης υπάρχουν ελλείψεις σε πλήθος ειδικοτήτων καθηγητών. Αυτό έχει ως συνέπεια σοβαρά προβλήματα στην μόρφωση των παιδιών μας. Ιδιαίτερα στο Λύκειο Αγίου Γεωργίου δεν έχει γίνει ούτε μια ώρα Μαθηματικά, Χημεία και άλλα μαθήματα. Η Γ’ Λυκείου που προετοιμάζεται για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, με αυτή την κατάσταση δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί. Διαμαρτυρόμαστε και ζητάμε την άμεση επίλυση αυτών των ζητημάτων, με την τοποθέτηση καθηγητών. Πρέπει επιτέλους να υπάρξουν διορισμοί μόνιμων καθηγητών, για να μην δημιουργούνται τέτοια προβλήματα, που εφέτος έχουν ξεπεράσει κάθε όριο».
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του με τον κ. Κόπτση, ο κ. Λιάμας, επανέλαβε το αίτημα για τη λειτουργία σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας εντός της επικράτειας του δήμου, ενώ συζητήθηκαν και άλλα θέματα που αφορούν τη δημόσια εκπαίδευση στον δήμο Βόλβης.