Δήμος ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ : Υλοποιείται το πρόγραμμα παιδιών ΑμΕΑ του Δήμου σε παιδική κατασκήνωση

Υλοποιείται και φέτος το πρόγραμμα της αποστολής παιδιών ΑμΕΑ του Δήμου Ωραιοκάστρου σε παιδική κατασκήνωση.
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν έως και 15 παιδιά ΑμΕΑ, δημοτών και κατοίκων του Δήμου Ωραιοκάστρου, τα οποία δεν είναι ασφαλισμένα σε κανένα ασφαλιστικό οργανισμό ή φορέα ασφάλισης ή ο ασφαλιστικός φορέας δεν καλύπτει έξοδα κατασκήνωσης.
Απαραίτητα δικαιολογητικά για τη συμμετοχή είναι:
 1. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.
 2. Υπεύθυνη Δήλωση του Ν.1599/86 του γονέα ή κηδεμόνα, ότι το παιδί που συμμετέχει στο πρόγραμμα δεν είναι ασφαλισμένο σε κανένα άλλο Ασφαλιστικό Οργανισμό ή Φορέα Ασφάλισης ή ότι ο Ασφαλιστικός Φορέας δεν καλύπτει τα έξοδα της κατασκήνωσης, καθώς και για την τάξη που φοιτά το παιδί.
 3. Φωτοτυπία του ασφαλιστικού βιβλιαρίου του γονέα ή κηδεμόνα όπου φαίνονται τα προστατευόμενα τέκνα (ή το ατομικό βιβλιάριο του παιδιού εφόσον υπάρχει).
 4. Εκκαθαριστικό εφορίας του έτους 2023 και αντίγραφο Φορολογικής Δήλωσης έτους 2023.
 5. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
 6. Κάρτα ανεργίας του ενός ή και των δύο γονέων (εφόσον υπάρχει).
 7. Για τα παιδιά ΑμεΑ, απόφαση ΚΕΠΑ για ποσοστό αναπηρίας.
  ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ και ΧΡΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: «ΤΣΑΦ-ΤΣΟΥΦ» στο Ορφάνι Καβάλας / Από 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ έως 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2023.
  Κόστος συμμετοχής του κάθε παιδιού: ΔΩΡΕΑΝ
  Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να βρουν τα έντυπα συμμετοχής (αίτηση και υπεύθυνη δήλωση) στην ιστοσελίδα του Δήμου Ωραιοκάστρου (https://oraiokastro.gr/apostoli-paidion-amea-tou-dimou-oraiokastrou-se-kataskinosi-kata-tin-kalokairini-periodo-2023/).
  Διευκρινήσεις: Η επιλογή των παιδιών εάν οι αιτήσεις συμμετοχής υπερβούν τις 15 αιτήσεις θα γίνει σύμφωνα με κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια.
  Προθεσμία υποβολής αιτήσεων από 17-07-2023 έως 31-07-2023 από 09:00 έως 13:30. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται στην Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ωραιοκάστρου, Αργυρουπόλεως 4 (έναντι Δημαρχείου).
  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2313304068 και 2313304070.