Δήμος ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ : Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά σε δασική έκταση στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου

Άμεσα κινητοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωραιοκάστρου, για να αντιμετωπιστεί πυρκαγιά που ξέσπασε σε δασική έκταση κοντά σε κατοικίες στην περιοχή της Γαλήνης.
Στο σημείο όπου εκδηλώθηκε η φωτιά έσπευσαν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα, ενώ κινητοποιήθηκε και ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που έκανε ρίψεις νερού από αέρος.
Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωραιοκάστρου με εντολή του δημάρχου, Παντελή Τσακίρη, συνέδραμε από την πρώτη στιγμή στο έργο της Πυροσβεστικής με ένα υδροφόρο όχημα και με μηχανήματα έργου, ενώ οι γειτονικοί δήμοι Παύλου Μελά και Κορδελιού – Ευόσμου ανταποκρίθηκαν σε αίτημα να συνδράμουν κι αυτοί εφόσον υπήρχε ανάγκη.
Χάρη στην άμεση κινητοποίηση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η φωτιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, περιορίστηκε και έσβησε χωρίς να απειληθούν ανθρώπινες ζωές και κατοικίες.
Στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η φωτιά έσπευσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, ο οποίος ευχαρίστησε προσωπικά όσους συμμετείχαν στην επιχείρηση κατάσβεσης και δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τους πυροσβέστες για την άμεση και αποτελεσματική επέμβαση τους. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω τους υπαλλήλους του Δήμου μας, που έσπευσαν για να βοηθήσουν, αλλά και τους γειτονικούς δήμους Παύλου Μελά και Κορδελιού – Ευόσμου, που προθυμοποιήθηκαν αμέσως για να συνδράμουν κι αυτοί εφόσον χρειαζόταν. Χάρη στις συντονισμένες ενέργειες όλων η φωτιά έσβησε ευτυχώς γρήγορα χωρίς να πάρει διαστάσεις».
Στο σημείο της φωτιάς βρέθηκαν επίσης, οι αντιδήμαρχοι Πολιτικής Προστασίας και Αθλητισμού, Δαμιανός Ιωσηφίδης, Διοικητικών Υπηρεσιών – Οικονομικών και αντιδήμαρχος Ωραιοκάστρου, Δημήτρης Καρασαββίδης, Καθημερινότητας, Σοφία Δημητριάδου, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Ωραιοκάστρου, Μαρία Αραμπατζίδου, καθώς και δημοτικοί σύμβουλοι.
Για να εξακριβωθούν τα αίτια που προκλήθηκε η φωτιά διενεργείται προανάκριση από το αρμόδιο τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός και υπαίθριες δραστηριότητες

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, φύση και νερό

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Related Post
Τοπικά ΘΕΡΜΗ : Εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο το τεχνικό πρόγραμμα για το 2021

Με φυσική παρουσία, έπειτα από σχεδόν τέσσερις μήνες, συνεδρίασε χθες το δημοτικό συμβούλιο Θέρμης. Η συνεδρίαση έγινε με όλα τα Read more

Τοπικά Λαγκαδάς : Είναι μια δύσκολη μέρα- Είμαστε σε ετοιμότητα και για το βράδυ

Δύσκολη χαρακτήρισε τη χθεσινή νύχτα ο δήμαρχος Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης κατά την οποία δημιουργήθηκαν προβλήματα σε πολλές περιοχές του δήμου Read more

Πλημμύρες στον Λαγκαδά : Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο δήμος

Σημαντικά προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης. Από την έντονη βροχόπτωση δεκάδες άτομα εγκλωβίστηκαν Read more

Τοπικά ΔΕΛΤΑ : Διαμαρτυρία 3 Προέδρων Τοπικών Διαμερισμάτων

Επιστολή διαμαρτυρίας προς την κεντρική διαχείριση του Δήμου Δέλτα και προσωπικά προς τον Δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη εξέδωσαν οι Πρόεδροι του Read more