Δήμος Ωραιοκάστρου : Επισκευές και συντηρήσεις στα σχολεία μέσω του «Φιλόδημος ΙΙ»

Σε εκτεταμένες εργασίες επισκευών και συντήρησης σε σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και στις τρεις δημοτικές του ενότητες προχωρά ο δήμος Ωραιοκάστρου, έχοντας εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση μέσα από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» του υπουργείου Εσωτερικών.
«Οι παρεμβάσεις που αυτή την περίοδο εξελίσσονται στα σχολεία εντάσσονται στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού μας για τη δημιουργία ενός πιο φιλικού και πιο λειτουργικού σχολικού περιβάλλοντος για μαθητές και εκπαιδευτικούς», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, υπογραμμίζοντας ότι το έργο που αφορά την επισκευή και τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων εντάχθηκε στο πρόγραμμα ‘Φιλόδημος ΙΙ’ με συνολικό προϋπολογισμό 375.000 ευρώ».
Όπως εξήγησε ο κ. Τσακίρης, οι παρεμβάσεις κατά κύριο λόγο θα εκτελούνται σε ημέρες και ώρες κατά τις οποίες τα σχολεία είναι κλειστά, ώστε να μην προκληθεί όχληση στην εκπαιδευτική διαδικασία. Τα έργα στα σχολεία έχουν ήδη αρχίσει και θα ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους μήνες.

Πού θα εκτελεστούν παρεμβάσεις
Σύμφωνα με τη μελέτη την οποία έχουν συντάξει οι αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο του έργου μεταξύ άλλων προβλέπονται οι ακόλουθες παρεμβάσεις:
1. Αντικατάσταση παλαιών εξωτερικών κουφωμάτων στο νηπιαγωγείο Δρυμού, στο 1ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου, στο 2ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου (Γαλήνη), στο δημοτικό σχολείο Λητής, στο 1ο λύκειο Ωραιοκάστρου και στο λύκειο Καλλιθέας.
2. Αντικατάσταση ή συντήρηση εσωτερικών κουφωμάτων στο δημοτικό σχολείο Δρυμού και στο γυμνάσιο Νεοχωρούδας – Πενταλόφου (Καλλιθέας).
3. Αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με κουφώματα πυρασφάλειας στον χώρο λεβητοστασίου του δημοτικού σχολείου Δρυμού.
4. Τοποθέτηση τοιχοπετασμάτων από γυψοσανίδα στο 2ο δημοτικό σχολείο Παλαιοκάστρου.
5. Αποκατάσταση φθαρμένων επιχρισμάτων με τον ανάλογο χρωματισμό τους στο δημοτικό σχολείο Φιλαδέλφειας και στο γυμνάσιο Νεοχωρούδας – Πενταλόφου (Καλλιθέας).
6. Εργασίες θερμομόνωσης – ηχομόνωσης στην οροφή του γυμναστηρίου του γυμνασίου – λυκείου Δρυμού.
7. Επισκευή στέγης, στεγανοποίηση και θερμομόνωση δωμάτων στο 1ο λύκειο Ωραιοκάστρου.
8. Διαμορφώσεις στους αύλειους χώρους του 2ου δημοτικού σχολείου Παλαιοκάστρου, του δημοτικού σχολείου Δρυμού, του νηπιαγωγείου και του δημοτικού της Φιλαδέλφειας, του 2ου γυμνασίου Ωραιοκάστρου και του γυμνασίου Νεοχωρούδας – Πενταλόφου (Καλλιθέας).
9. Τοποθέτηση ανυψωτικής πλατφόρμας για αμαξίδιο στο 1ο νηπιαγωγείο Λητής.
10. Τοποθέτηση αλεξικέραυνου στο δημοτικό σχολείο Δρυμού.
11. Αντικατάσταση λεβήτων στο νηπιαγωγείο Δρυμού, στο δημοτικό σχολείο Λητής, στο δημοτικό σχολείο Νεοχωρούδας και στο δημοτικό σχολείο Πενταλόφου.
12. Αναβάθμιση των WC στο 2ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου (Γαλήνη).

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάθονται, πίνακας και εσωτερικός χώρος

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάθονται, πίνακας, οθόνη και εσωτερικός χώρος

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: εσωτερικός χώρος

Related Post
ΤΟΠΙΚΑ – ΓΕΦΥΡΑ : Νέος πρόεδρος στο ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ

Μέτα από αρχαιρεσίες νέος πρόεδρος στο ΚΕΚ ΝΕΦΕΛΗ αναλαμβάνει ο αντιδήμαρχος ΔΕΛΤΑ Φάνης Αλβανης με αντιπρόεδρος τον Ζήση Βαινά και Read more

Δήμος Ωραιοκάστρου : Διακοπή υδροδότησης στην Κοινότητα Πενταλόφου,

Από την ΔΕΥΑΩ ανακοινώνεται ότι τις επόμενες ώρες ενδέχεται να σημειωθεί διακοπή υδροδότησης στην Κοινότητα Πενταλόφου, λόγω εργασιών συντήρησης που Read more

Δήμος ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ : Μεγάλη κινητοποίηση για φωτιά σε δασική έκταση στη Γαλήνη Ωραιοκάστρου

Άμεσα κινητοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ωραιοκάστρου, για Read more

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ : Αθλήτριες και αθλητές βούτηξαν για καλό σκοπό στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Ωραιοκάστρου

Βουτιές για καλό σκοπό στην πισίνα του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Ωραιοκάστρου έκαναν το πρωί του Σαββάτου αθλήτριες και αθλητές του υγρού Read more