Δήμος Ωραιοκάστρου : Ανάπλασης της πλατείας Μεσαίου

Σε τροχιά επανεκκίνησης τίθεται, έπειτα από σχετική πρωτοβουλία που ανέλαβε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, το έργο που αφορά την ανάπλαση της κεντρικής πλατείας του Μεσαίου και του περιβάλλοντα χώρου του πνευματικού κέντρου της περιοχής.
Χθες, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου επισκέφθηκε την περιοχή του Μεσαίου και προκάλεσε ευρεία σύσκεψη, στο πλαίσιο της οποίας έδωσε εντολή για άμεση επανέναρξη των έργων ανάπλασης, τα οποία είχαν διακοπεί πριν από χρόνια, καθώς είχαν προκύψει προβλήματα στη χρηματοδοτική ροή.
«Ως νέα δημοτική αρχή είμαστε αποφασισμένοι να προικοδοτήσουμε την περιοχή του Μεσαίου με έναν χώρο αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένο, που θα αποτελέσει ένα σημείο αναφοράς για τους πολίτες κάθε ηλικίας αλλά και πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες. Διασφαλίζουμε τα αναγκαία κονδύλια, ώστε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η περιοχή του Μεσαίου να αποκτήσει μια πλατεία-κόσμημα, όπως ακριβώς της αξίζει», ανέφερε σχετικά ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, τονίζοντας ότι ο στόχος που έχει τεθεί από την πλευρά της δημοτικής αρχής είναι τα έργα να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς, ώστε η αναπλασμένη πλέον πλατεία της περιοχής να φιλοξενήσει πολλές από τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν με την ευκαιρία του εορτασμού φέτος των 100 χρόνων από την εγκατάσταση στο Μεσαίο των πρώτων προσφύγων.
Τα χαρακτηριστικά του έργου
Στη νέα εικόνα της πλατείας Μεσαίου θα κυριαρχούν το πράσινο και το υγρό στοιχείο, καθώς ανάμεσα σε άλλα προβλέπονται νέες φυτεύσεις αλλά και η δημιουργία ενός σιντριβανιού.
Παράλληλα, σε κεντρικό σημείο της περιοχής θα τοποθετηθεί δάπεδο ασφαλείας, με σκοπό να δημιουργεί μια καινούρια πιστοποιημένη παιδική χαρά, όπου τα παιδιά θα μπορούν να παίζουν με ασφάλεια.
Ο φωτισμός της πλατείας θα ενισχυθεί με φωτιστικά παραδοσιακού τύπου και με φωτισμό ανάδειξης, ενώ προβλέπονται ακόμη διαπλατύνσεις πεζοδρομίων και επιστρώσεις με κυβόλιθους. Άλλωστε, θα υπάρξει μέριμνα για την απρόσκοπτη κίνηση των ατόμων με αναπηρίες.
Στη σύσκεψη την οποία προκάλεσε ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα, ώστε να εγκατασταθούν το ταχύτερο δυνατό τα συνεργεία που θα αναλάβουν την εκτέλεση του έργου, παρευρέθηκαν ανάμεσα σε άλλους ο πρόεδρος της κοινότητας Μεσαίου Γιώργος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Σταύρος Μαρμαρίδης, ο άμισθος σύμβουλος – εμπειρογνώμονας του δημάρχου σε θέματα επιχειρηματικότητας Στέφανος Τσολακίδης, ο ειδικός σύμβουλος σε ζητήματα τεχνικών έργων Αλέξανδρος Αλεξίου, ο πρώην πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσαίου Θεσσαλονίκης «Ο Πόντος» Θεόδωρος Αμανατίδης καθώς επίσης στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου και εκπρόσωποι του αναδόχου του έργου.