Δήμος Χαλκηδόνος : Σχολιάζοντας τα … ΤΟΠΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ !

Μια ματιά σε όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας.

Φίλοι και φίλες Χριστός Ανέστη σε όλους. Είμαστε σε εποχή κορονωιού και Αναστάσιμων ημερών, αλλά τρέχουν και  ζητήματα στο Δήμο.
Ας σχολιάσουμε.
Προκήρυξη Διευθυντή ΚΕΚ. Κάτι δεν μου αρέσει εδώ.
Στο θέμα έβαλε χθες κάποια πολύ σωστά ερωτήματα και ο κ. Κοκκινίδης. Αναρωτιέμαι : το Συμβούλιο του ΚΕΚ Νεφέλη είναι ανεξάρτητο από τους Δήμους; Δίνει λόγο στους Δημάρχους και στα Δημοτικά Συμβούλια ή δρα αυτόνομα εντελώς, σαν ένα ανεξάρτητο δοβλέτι; Δεν έπρεπε να ενημερωθούν και να συμφωνήσουν οι Δήμαρχοι, οι υπόλοιποι αρχηγοί και οι δημοτικοί σύμβουλοι γι΄αυτή την προκήρυξη και τη μοριοδότηση των 40 μορίων στην προφορική συνέντευξη;
Και τελικά ρε παιδιά, δεν έπρεπε όλο αυτό το διάστημα να βγείτε εσείς οι Δήμαρχοι να πείτε δυο κουβέντες στους δημότες;
Κρύβεστε;
Δεν καταλαβαίνετε ότι με τη σιωπή σας γίνεστε πολιτικά «συνένοχοι» δείχνοντας ότι έχετε και οι ίδιοι πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή τη πολιτική μεθόδευση; Και ο Δήμαρχος Χαλκηδόνος ποια άποψη έχει;
Μούγκα στη στρούγκα;
Συμφωνεί;
Γιατί δεν βγαίνει να τοποθετηθεί; Που είναι το νέο πολιτικό ήθος;
Γιατί ακολουθεί την τακτική «δεν βλέπω τίποτα, δεν ακούω τίποτα»;
Η γνώμη μου : έχει επιλέξει να συμπορευτεί πλέον πολιτικά με τον Κώστα το Σαραφίδη. Και στο θέμα του Διευθυντή του ΚΕΚ οι κακές γλώσσες λένε ότι θα δούμε παλιό πρόσωπο από το πολιτικό σύστημα Αραμπατζή-Σαραφίδη. Κάτι που θα προκαλέσει θύελλα στο χώρο που στήριξε το Δήμαρχο.
Σύντομα θα δείξει το πράμα. Απλά να το κλείσω αναφέροντας το εξής : νέοι Δήμαρχοι και δείχνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι πια η κοινωνία δεν συγχωρεί. Ότι μετά την κρίση έχουν αλλάξει τα πράγματα. Δεν μπορείς να αγνοείς τον κόσμο. Θα σε αποδομήσει από τον πρώτο χρόνο.
Και κλείνω με το θέμα που μάθαμε χθες για την παραίτηση του Αντιδημάρχου Ευσταθιάδη την οποία ζήτησε εκ νέου ο Δήμαρχος.
Μια στενή πολιτική σχέση μεταξύ των δύο, έχει καταλήξει πολύ γρήγορα σε αντιπαράθεση.
Είναι πλέον η ώρα να βγει δημόσια ο Δήμαρχος να πει γιατί ζητάει την παραίτησή του ξανά και ξανά και γιατί τον υποβάθμισε αλλάζοντάς του θέση. Και το ίδιο να κάνει και ο Αντιδήμαρχος. Να εξηγήσει δημόσια τους λόγους αυτής της σύγκρουσης.
Να μάθει ο κόσμος την άποψη και των δυο τους : γιατί γίνονται όλα αυτά. Εγώ θα επιχειρήσω να δώσω την πιο λογική εξήγηση : ο Δήμαρχος έχει κάνει πολιτικά στροφή. Έχει ρίξει άγκυρες προς το παλιό πολιτικό σύστημα και πολύ πιθανά να βλέπει τον εαυτό του στις επόμενες εκλογές ως κομματικό υποψήφιο, καταλαβαίνοντας ότι πρέπει να αναπληρώσει τη φθορά που θα του προκαλέσει αυτή η στροφή. (Λάθος η εκτίμηση του, αλλά θα το αναλύσουμε άλλη φορά).
Δεν θέλει λοιπόν συγκρούσεις με τους παλιούς. Θέλει συνεργασίες. Σε αυτή τη τακτική ξέρει ότι ο Αντιδήμαρχός του είναι βαρίδιο.
Είναι στη κόντρα με τους παλιούς, πήγε κόντρα στο ΚΕΚ Νεφέλη με αποτέλεσμα να τον εκθέσει στους δημότες και κάτι πολύ σημαντικό για τις επόμενες εκλογές : έχει δυναμική.
Είναι λοιπόν ένα επικίνδυνο αγκάθι που δεν μπορεί να ελεγχθεί πολιτικά με τον τρόπο που πιθανά ελέγχουν κάποιοι Δήμαρχοι τους συνεργάτες τους. Κάποιους άνεργους, ανεπάγγελτους ή αυτούς που θέλουν να προσθέσουν ένα σοβαρό εξτρά εισόδημα στο μισθό τους από μία θέση. Ο Δήμαρχος δείχνει να θέλει να τελειώνει πολιτικά μαζί του. Θεωρεί ότι τώρα στον πρώτο χρόνο είναι προτιμότερο.
Δημότης – online
 ΥΓ Εντύπωση μου έκανε η δημόσια τοποθέτηση του κ. Βαρδουκέλη, ενός εκ των στενότερων συνεργατών προεκλογικά του κ. Αναγνωστόπουλου. Δείχνει ότι οι καταστάσεις στην Διοικούσα Παράταξη «βράζουν», δικοί του άνθρωποι περνούν στην αντιπαράθεση μαζί του και ότι οι αντιδράσεις από τη βάση γι΄αυτή την πολιτική στροφή του Δημάρχου διογκώνονται.
 Δημότης – online