Δήμος Χαλκηδόνος : Σχολιάζοντας τα γεγονότα …

  Μια ματιά σε όσα συμβαίνουν στο Δήμο μας…

Εδώ είμαστε και σήμερα. Καλή εβδομάδα σε όλο τον κόσμο. Στο θέμα της εβδομάδας με την αποπομπή του κ. Ευσταθιάδη, έγινε τελικά αυτό που τους προέτρεψα. Βγήκαν επιτέλους και μίλησαν δημόσια και οι δυο τους.
Διάβασα αρχικά τη σχετική επιστολή του Δημάρχου και κατάλαβα δυο πράγματα. Το ένα είναι ότι δεν παρουσίασε κάποιο σοβαρό λόγο για να τον αποπέμψει. Ένας αρχηγός που ξέρει να διοικεί, τέτοια ζητήματα τα λύνει γρήγορα εντός της ομάδας του. Δεν τα αφήνει να διογκωθούν, δεν αποδυναμώνει την ομάδα του και κυρίως δεν τα βγάζει προς τα έξω. Το δεύτερο είναι ότι ο Δήμαρχος χάραξε άλλη πορεία σε σχέση με του Αντιδημάρχου του. Κρυφή ή όχι, με δεσμεύσεις ή χωρίς, θα φανεί. Ο πρώην Αντιδήμαρχος ήταν βαρίδιο και έπρεπε να φύγει.
Διάβασα και την επιστολή του κ. Ευσταθιάδη. Ξεχωρίζω το σημείο της τηλεφωνικής συνομιλίας για τη διευθύντρια στο ΚΕΚ. Αν αποδειχθεί ότι ο Δήμαρχος ΓΝΩΡΙΖΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ και είχε συναινέσει για την τοποθέτηση συγκεκριμένου προσώπου και αν τελικά το εν λόγω πρόσωπο τοποθετηθεί εκεί, θα έχουμε μεγάλο ηθικό και πολιτικό ζήτημα για το Δήμαρχο. Ας περιμένουμε.
Επίσης το θέμα της έκπτωσης μόνο 22% για την προμήθεια του βιολογικού Κουφαλίων, ξένισε πολύ κόσμο. Είναι άλλη εδώ η τακτική του κ. Αναγνωστόπουλου σε σχέση με την τακτική του για τα led, ενώ οι περιπτώσεις είναι ίδιες. Εδώ συνέχισε την προμήθεια ενώ στα led σταμάτησε το διαγωνισμό.
Αναρωτιόμαστε γιατί δυο μέτρα και δυο σταθμά; Αναμένω να δω την αντίδραση της αντιπολίτευσης.
Σε τελική ανάλυση, μετά από όσα έγιναν, αναμένεται ο Δήμαρχος να κινήσει τη διαδικασία διαγραφής. Αυτό που μαθαίνω είναι ότι κάποιοι σύμβουλοί του που δεν ελέγχονται απόλυτα, είναι σε φάση μεγάλου προβληματισμού και δεν συμφωνούν με τη στάση του ούτε στο θέμα του ΚΕΚ ούτε στη διαγραφή. Θα δούμε στο μέλλον.
Όσο για την αντιπολίτευση, μαθαίνω για πραγματική σύγκλιση Μηντσιούδη – Σαραφίδη. Συναντήθηκαν και τα βρήκαν για όλα και θα έχουν κοινή στάση από εδώ και μπρος. Στρατηγική κίνηση τη στιγμή που η ολιγομελής παράταξη του Δημάρχου, εξαιτίας των χειρισμών του χάνει σταδιακά μεγάλο μέρος από τη δυναμική της και στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στους δημότες.
Πάλι Συμβούλιο την Τετάρτη δια περιφοράς. Μήπως πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου τελικά δεν είναι ανικανότητα αλλά είναι εσκεμμένη ενέργεια να μην γίνονται τα συμβούλια με τηλεδιάσκεψη; Μήπως Δήμαρχε σε εξυπηρετεί να μη βγεις δημόσια στη συνεδρίαση να δώσεις εξηγήσεις για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας αλλά βολεύεσαι από τη πανδημία για να περνάς τα θέματα χωρίς δημόσια διαβούλευση; Είναι δυνατόν να έρχονται αναμορφώσεις του προϋπολογισμού χωρίς να συζητούνται δημόσια; Η αντιπολίτευση τι λέει γι΄αυτό;
Χαοτική η κατάσταση με τα χόρτα στα χωριά και δίκαιες οι διαμαρτυρίες. Καλό παιδί ο κ. Μπατζαρακίδης αλλά πολύ βαριά τα καθήκοντα της θέσης. Δεν είναι σωστό κατά τη γνώμη μου να βάζεις στη θέση αυτή ένα πρωτοεκλεγμένο νέο παιδί που δεν έχει προηγούμενη εμπειρία και έχει υποχρεώσεις σε δική του εργασία. Κινδυνεύει να καεί πολιτικά και ο ίδιος αλλά και να γυρίσει ο κόσμος απέναντι.
Ο Δήμαρχος είχε παλιά στελέχη όπως ο κ. Βασίλης Μπίκος ή ο κ. Τσακίρης.
Γιατί δεν τους έβαλε στη θέση αυτή;
Αυτοί έπρεπε να ήταν οι πρώτοι που έπρεπε να αναλάβουν τα δύσκολα κι όχι ένα πρωτόβγαλτο στέλεχος. Άλλο ένα δείγμα κακής διοίκησης.
Για το τέλος να σας δώσω και μια είδηση : πληροφορήθηκα ότι σύντομα θα αναδειχθεί σοβαρό ζήτημα το οποίο θα φέρει μεγάλη τρικυμία στα νερά της διοικούσας παράταξης και θα δημιουργήσει μείζον θέμα για το Δήμαρχο στην κοινωνία.
Αναμένουμε την είδηση.
Δημότης – online